29 Mayıs 2012 02:48

Ölü sevicilik Başbakana uygun

BDP Grup Başkan Vekilleri Pervin Buldan ve Hasip Kaplan, Başbakanın partilerine yönelik ‘Ölü seviciler’ sözlerine sert tepki gösterdi. Başbakan Erdoğan’ın kendilerini susturmaya çalıştığını söyleyen Buldan, “Türkiye’de barış ortamının sağlanması ölerek ve öldürerek değil, yaşayarak, yaşat

Ölü sevicilik Başbakana uygun
Paylaş

TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyen BDP Grup Başkan Vekilleri Pervin Buldan ile Hasip Kaplan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerine ve partilerine yönelik sözlerini değerlendirdi.

‘BU TANIM ONA UYGUN’

Bir hafta önce düzenlediği basın toplantısında kendisine yöneltilen bir soruya ‘Kaçırılan AKP’li yöneticilere ilişkin savaş süreçlerinde böyle şeyler olur, ama biz hiçbir zaman kaçırmaktan, ölmekten ve öldürmekten yana değiliz’ dediğini hatırlatan Buldan, “Başbakan söylediğim kelimelerin bir bölümünü alıp kendi üslubuyla bu konuya cevap verdi. ‘Ölü sevici’ tanımlaması tam olarak Başbakana uymaktadır. Biz bu coğrafyada hiçbir insanımızın kanının dökülmemesi için, hiçbir insanımızın yaşamını yitirmemesi için mücadele ettik. Biz hep ‘Ölen çocuklar gerilla da olsa, polis de, asker de olsa bizim çocuklarımızdır. Bu acılar hepimizin yüreğini yakıyor’ dedik” şeklinde konuştu.

BULDAN: BEN ÖLÜM ACISINI İYİ BİLİRİM

Başbakan Erdoğan’ın savaştan yana politika izlemeyenleri kendisine hedef olarak belirlediğini söyleyen Buldan, “Kendilerine biat etmeyenleri hedef haline getiriyorlar. 2 gündür aynı üslup içinde bizlere sataşıyor, saldırıyor” dedi. Kendisinin ölümün ne anlama geldiğini çok iyi bildiğini belirten Buldan, “Ben eşimi kaybettim. Başbakan, ölümü benden iyi bilecek değildir. Ölümün ne anlama geldiğini, yetim çocuk büyütmenin ne anlama geldiğini Başbakandan iyi bilirim. Yaşanan savaşın bitmesi için mücadele eden bir insanım. Hiçbir zaman askerin de, polisin de, gerillanın da ölmesini istemedik. Bu konuda mücadeleye devam edeceğiz. Başbakan bizi susturmaya çalışıyor. Türkiye’de barış ortamının sağlanması ölerek ve öldürerek değil, yaşayarak, yaşatarak mümkün olacaktır. Başbakan bu üslubundan vazgeçmelidir. Bizi susturacağını zannediyorsa, asla asla susmayacağız” şeklinde konuştu.

‘KÜRTLERE DÜŞMAN OLDUĞUNU İLAN ETTİ’

“Arenaya dalan Başbakan Erdoğan önüne gelene saldırıyor” diyen Hasip Kaplan ise “Basına tahammülü yok, muhalefetin eleştirilerine tahammülü yok. Arena’da Uludere Katliamı’ndan hesap soran muhalefeti pervasız bir dille eleştiren Başbakan, Kürt halkının düşmanı olduğunu ilan etmiştir. Uludere Katliamı gün ışığına çıkmak zorundadır. Bu katliamın başında olacaksın, sonra da sorumluluktan kaçacaksın, nafile. Başbakanı ölenler paramparça bedenlerle kovalayacak adalet yerini bulana kadar. Sayın Başbakan ulusal yargıdan ‘yırtarım’ diyor. Ama uluslararası yargıyı düşünüyor. İşte onun ödünü patlatan, korkutan bu. Kıyamet koparmasının nedeni budur. Uludere Katliamı Başbakanın kabusu olmaya başlamıştır” dedi.

‘BU DİL ÇATIŞMA DİLİDİR’

Başbakan Erdoğan’ın enteresan bir kişilik olduğunu belirten Kaplan, “Kürtajda Papa gibi konuşacak, sezaryende şaşacak, kendini halife sanacak bir konumdadır. Başbakanın ruh hali iyi değil. Bu söylem, bu kontrolsüz güç barışa değil, savaşa hizmet ediyor. Bu çatışmacı dildir. Türkiye’deki vatandaşları, halkı, milyonları birbirine kırdırma dilidir. Şiddetle uyarıyoruz. Bu dilden ve söylemeden vazgeçmesini tavsiye ediyoruz” dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Dersimlilerin pikniği Kemalpaşa’daydı

SONRAKİ HABER

Son 4 ayda 20 asker 67 gerilla yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...