04 Aralık 2016 20:03

ABD’de konser sırasında ölenlerin sayısı 36’ya yükseldi

ABD'nin Kaliforniya eyaletine bağlı Oakland kentinde, konser salonu olarak kullanılan depoda yangın çıktı. Yangında ölenlerin sayısı 36’ya yükseldi.

Paylaş

Kaliforniya eyaletinin Oakland kentinde konser sırasında çıkan yangında yaşamını yitirenlerin sayısı 36’ya çıktı. Binanın büyük bölümünde hala tespit çalışmasının sürdüğü, sayının daha da artabileceği açıklandı.

Yangın yerel saatle Cuma akşamı 23.30 sıralarında çıkmıştı. Yetkililer, salonun eski bir depodan dönüştürüldüğü için partiye katılanların alevlerden kaçmasının daha zor bir hale geldiğini, can kayıplarının bu sebeple yaşandığını söyledi. Bir anda tüm alanı saran yangında yaşamını yitirenler tespit edilmeye çalışılıyor.

Yangının yaşandığı alan yaklaşık 370 metrakarelik bir depo. Sanatçıların stüdyo ve atölye olarak kullandığı merkezde zaman zaman son gerçekleşen konser gibi etkinlikler düzenlendiği belirtiliyor.

Yangın, Gold Donna diye bilinen bir DJ’in konseri sırasında yaşandı. Olaya tanıklık eden yerel gazeteciler, konserin çok geç sona ereceğinden yangın çıktığında dinleyicilerin önemli bir kısmının yeni gelmiş olduğunu ifade etti.

İlk etapta hastanelere kaldırılan kimse olmadığını belirten Bölge Şerifi, insanların bir kısmının hızla kaçabildiğini, kaçamayanların ise tamamının yanarak can verdiğini söyledi. CNN'in haberine göre, 27 yaşındaki ressam Bob Mulé kabusa dönen geceyi şu cümlelerle özetledi: “Adeta derimin eridiğini hissettim. Ateşler arasında kalan arkadaşımı kurtarmaya çalıştım, ama bırakmak zorunda kaldım.”

Deponun çevresindekiler de büyük yangının etkisiyle binanın epey uzağından bile sıcaklığın hissedildiğini anlattı. Yangının, Oakland kentinde bugüne kadarki en çok kişinin yaşamını yitirdiği yangın olduğu belirtildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Üniversite'den öğrencilerine döviz bozdurma çağrısı

SONRAKİ HABER

Doğu Karadeniz için kar uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...