04 Aralık 2016 18:08

Yurt yangını faciasında tutuklananların sayısı 6'ya çıktı

Adana'daki yurt yangınına ilişkin 2 kişi daha tutuklandı. Bu kişilerle birlikte tutuklananların sayısı 6'ya çıktı.

Paylaş

Aladağ'da yaşanan yurt yangını faciasında ihmalleri olduğu gerekçesiyle yurdun bağlı olduğu Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği'nin 2 yönetim kurulu üyesi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Bu kişilerle birlikte tutuklananların sayısı 6'ya çıktı.

Adana'nın Aladağ ilçesinde bulunan Süleymancılar’a ait özel bir kız öğrenci yurdunda 29 Kasım'da yaşanan yangın faciasında ihmalleri olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan ve bugün emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 kişi, savcılıkça tutuklanma talebiyle sorgu hakimliğine sevk edildi. Zanlılardan dernek yönetim kurulu üyesi 2 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Diğer şüpheli ise “denetimli serbestlik” hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. Son tutuklamalarla birlikte yangın faciasıyla ilgili tutuklananların sayısı 6'a yükseldi. Tutuklanan kişiler şunlar:  Yurt müdürü Cumali Genç, Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği'nin yöneticileri İsmail Uğur, Ramazan Keleş, Ramazan Dede, Mustafa Öztaş, Mahir Kılınç.

Özel öğrenci yurdunda çıkan yangında 10 öğrenci, yurt yetkilisinin 6 yaşındaki kızı ve bir eğitmen olmak üzere 12 kişi hayatını kaybetmiş, 24 kişi yaralanmıştı. Olayla ilgili gözaltına 14 şüpheliden 7'si adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bu düzen meşrulaştırılamaz

SONRAKİ HABER

CHP'li vekil Çakırözer: Aslı Erdoğan'ın felç kalma riski var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa