28 Mayıs 2012 08:19

Sağlıkçılar iş bıraktı, YHK’ye seslendi

İstanbul Üniversitesine bağlı İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesinde çalışan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Aksaray Şubesine üye sağlık emekçileri, Hükümetin 3.5+4 oranındaki zam teklifini iş bırakarak protesto etti. 2 saat iş bırakan sağlık emekçileri, bugün TİS görüşmelerinde nihai karar

Sağlıkçılar iş bıraktı, YHK’ye seslendi
Paylaş

Sağlıkçılar adına ortak açıklamayı SES Aksaray Şube Başkanı Ersoy Adıgüzel yaptı. Başbakanın ve Bakanların, “Memurun grev hakkı yok” açıklamasına rağmen 23 Mayısta kamu emekçilerinin yüzde yüze yakın iş bırakarak alanlara çıktığını hatırlatan Adıgüzel, “Grev hakkının ancak grev yapılarak kazanılacağı bir kez daha somut şekilde görülmüştür” dedi.

‘BİZ DE BÜYÜMEDEN PAY İSTİYORUZ’

Hükümetin sürekli olarak ekonominin büyüdüğüyle övündüğünü söyleyen Adıgüzel, “Biz de bu büyümeden pay istiyoruz” diye konuştu. Grevli Toplu Sözleşme Hakkı istediklerini belirten Adıgüzel, “AKP, ‘Grevsiz toplusözleşme, toplusözleşmesiz sendika olmaz’ sloganımıza uygun, uluslararası normların gereklerini yerine getiren bir yasanın çıkarılması için görevini yerine getirmelidir” dedi. İnsanca yaşayacak bir ücret, ek ödemelerin yükseltilerek maaşlara ve emekliliğe yansıtılması, eşit işe eşit ücret talep ettiklerini söyleyen Adıgüzel, Hakem Kurulunu kamu emekçilerinin taleplerini dikkate alması konusunda uyardı. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesinde çalışan SES Aksaray Şubesi üyesi sağlık emekçileri de iş bırakarak zam teklifini protesto etti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Korkut Eken, Cumartesi Anneleri'ni tehdit etti

SONRAKİ HABER

Hula katliamını Saddam yapmış!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa