28 Mayıs 2012 07:52

Korkut Eken, Cumartesi Anneleri'ni tehdit etti

Faili meçhuller, işkenceler, gözaltında kayıplar, köy yakmalar ve kirli savaşla anılan 1990'ların 1 numaralı sorumlularından Mehmet Ağar'ı protesto etmek için dün Aydın'ın Yenipazar ilçesine giden Cumartesi Anneleri'ni Ağar'ın "yol arkadaşı" eski özel harekatçı Korkut Eken tehdit etti. Eken, "Cez

Korkut Eken, Cumartesi Anneleri'ni tehdit etti
Paylaş

Kayıp yakınları ve Cumartesi Anneleri dün Aydın’ın Yenipazar ilçesinde Yenipazar Yarıaçık Cezaevi’nin önündeydi. ‘Bin operasyon yaptık’ diyen, 90’lı yıllarda kaybedilen ve  katledilen yakınlarının sorumlusunun Mehmet Ağar olduğunu dile getiren kayıp yakınları, ‘Binlerce insanımızın canı iki yıl ceza mı? Bin eşittir iki yıl etmez” demişti.

İHD İstanbul ve Aydın Şubelerinin organize ettiği eyleme, KESK’e bağlı sendikalar, siyasi partiler ve dernekler de destek vermiş, eylemde, “Katil Ağar hesap verecek”, “Bin = iki adalet değil” sloganları atıldı, “Ağar kayıplarımız nerede”, “Failler belli kayıplar nerede” dövizleri taşınmıştı.

Polisler tarafından dövülerek öldürülen muhabirimiz Metin Göktepe'nin annesi Fadime Ana da eyleme katılmış, “Metinimi de Ağar, Çiller öldürdü. Mehmet Ağar, taşlar altında kalsın. Biz onun peşini bırakmayacağız” demişti.

Eşini faili meçhule kurban veren BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan da "Biz hep birbirimize seslendik. Bugün Ağar’a sesleniyorum. Yüreğimizden alıp kopardın, bağrımızdan söküp aldın canlarımızı. Çocuklarımızı yetim bıraktın. Sen Mehmet Ağar, ya buradasın ya da değilsin. Sesimizi ya duyuyorsun ya da duymuyorsun. Cezaevinde olduğundan bile emin değiliz. Çünkü sen devletle bir pazarlık yaptın” diyerek Ağar'a tepki göstermişti.

Cumartesi Anneleri'nin protestosu öncesinde Yenipazar ilçesine gelen Susurluk sanıklarından eski özel harekatçı Korkut Eken de eylemi uzaktan izlediğini söyledi. Cumartesi Anneleri'nin amacının "huzur dolu ilçede karışıklık çıkartmak" olduğunu ileri süren Eken, "Amaçları Sayın Mehmet Ağar'ı rahatsız etmek" dedi. Korkut Eken, Pervin Buldan'ın, Ağar'a yönelik "Cezanı çekene kadar kabusun olacağız" sözlerine karşılık da, "Diğer milletvekili ve etrafındakiler de bizi çok iyi tanırlar, asıl kabus biz oluruz" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Havada grev yasağına tepki

SONRAKİ HABER

Sağlıkçılar iş bıraktı, YHK’ye seslendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...