04 Aralık 2016 14:12

Erdoğan: Milliyiz biz. Bizim Türk Lira'mız bereketlidir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Yastık altında dövizi olan kardeşlerim, bu paraları altına ve TL’ye yatırın. Bizim TL’miz bereketlidir.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım Kayseri'de toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan konuşmasında yine halka dövizi TL’ye çevirme çağrısı yaptı.

Erdoğan konuşmasında idam tartışmalarına değindi: “Bu konuda aynı yerdeyim; çünkü bu şehitlerin varisleri eğer idam istiyorlarsa bununla ilgili olarak devletin af yetkisi yoktur. Şu anda bu işin yolu şu, parlamento. Neymiş? George şöyle der, Hans böyle der. Beni ne George ilgilendirir ne Hans ilgilendirir. Benim milletim ne der, Allah ne der; biz buna bakarız” dedi.

Erdoğan tutuklu HDP milletvekillerine de değindi. Erdoğan konuşmasında “Kaldırın dokunulmazlıkları, dedikten sonra hapse girince feryat etmeye başladılar. Ne oldu? FETÖ terör örgütü vasıtasıyla tüm Türkiye'yi işgal planı milletimizin sinesine çarpıp, darmadağın oldu” diyerek HDP’yi Fethullah Gülen’le ilişkilendirmeye çalıştı.

Dövizin önlenemeyen yükselişine karşı da Erdoğan yine halka döviz bozdurma çağrısında bulundu. TL’nin bereketli olduğunu savunan Erdoğan, dövizin yükselişini de ekonomik darbe olarak nitelendirdi ve “Tankla, tüfekle, helikopterlerle, F-16'lara bizi yıkamayanlar şimdi ekonomik darbeyle nasıl yıkarız, bu yola girdiler” dedi. Erdoğan konuşmasının devamında “Doları, avrosu olanlar; diyorum ki bu paraları altına ve Türk Lirası'na yatırın. Döndürün Türk Lirası'na. Milliyiz biz, yerliyiz biz. Bizim Türk Lira'mız bereketlidir. Karşılıksız para basıyorlar. Biz karşılıksız para basmıyoruz” iddiasında bulundu.

Erdoğan’ın ardından konuşan Başbakan Binali Yıldırım’ın gündeminde ise başkanlık sistemi vardı. Törende halka seslenen Yıldırım, “Başkanlık sistemini, cumhurbaşkanlığı sistemini getirmeye hazır mısınız? Siz istedikten sonra her şey olur” ifadelerini kullandı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

EMEP, İstanbul Kartal’da panel gerçekleştirdi

SONRAKİ HABER

Sur’da 2 çocuk yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...