04 Aralık 2016 14:01

EMEP, İstanbul Kartal’da panel gerçekleştirdi

Emek Partisi İstanbul'un Kartal' ilçesinde "OHAL kaldırılsın. KHK lar iptal edilsin" konulu panel gerçekleştirdi.

Paylaş

Emek Partisi İstanbul Kartal'da "OHAL kaldırılsın. KHK lar iptal edilsin" konulu panel gerçekleştirdi.

Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele Emek Partisi MYK üyesi A. Levent Tüzel, CHP milletvekili Ali Şeker ve HTKP genel başkanı Erkan Baş katıldı. Panelde OHAL ve KHK uygulamaları başta olmak üzere basın, demokrasi, laiklik gibi konular ele alındı.

‘BU DİKTATÖRLÜĞÜ MUTLAKA GERİLETMELİ’

İlk konuşmayı CHP milletvekili Ali Şeker yaptı. Şeker konuşmasında "halkın demokratik olmayan bu yönetim şekline direnme hakkı var ve bu hakkı sonuna kadar kullanıp, bu diktatörlüğü mutlaka geriletmeli. Aksi taktirde Türkiye'de çok ağır bedeller ödeyeceğiz." Şeklinde konuştu ve sürecin daha da kötüye gittiği bu dönemde birlikte mücadele etmenin daha da önem kazandığını,  Kartal mitinginin de burada önemli olduğuna değindi. 

‘DEMOKRASİ MÜCADELESİ BİRLİKTE ÖRÜLMELİ’

HTKP Genel Başkanı Erkan Baş ise AKP iktidarının 8 Haziran'dan itibaren KHK'lar ile ülkeyi yönetmeye devam ettiği günlerden bugüne kadar 14 yıllık bir plan ile hareket ettiğini, 15 Temmuz darbe girişimini yaşadığımız andan itibaren ise Türkiye'nin geldiği noktayı da daha açık gördüğümüzü ve demokrasi mücadelesinin birlikte örülmesi gerektiğini söyledi. 

‘OHAL VE KHKLAR TÜM TOPLUM İÇİN TEHDİT’

Son olarak söz olan Emek Partisi MYK üyesi  A. Levent Tüzel ise Adana Aladağ'da yaşanan yurt yangını sonucunda 11 kız çocuğunun ve 1 eğitmenin yanarak can vermesinin  AKP iktidarının  dindar bir nesil yetiştirme politikasının bir sonucu olduğunu, bu olayın bir ilk olmadığını ve böyle yurtların çokça bulunduğunun altını çizdi. Türkiye'de bu olayın bir son olmayacağına ve çürümüş olan bu sistemin bu şekilde devam edemeyeceğine değinen Tüzel, demokrasi mücadelesinin önemine vurgu yaparak; "OHAL'in kaldırılması ve KHK'ların iptal edilmesi meselesini bugün cezaevindeki ve görevinden ihraç edilen akademisyenlerden öte bütün toplum için bir tehdit unsuru oluşturduğunu bilerek hareket etmemiz gerekiyor." şeklinde konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Aladağ’ın ateşi koğuşlarımızda’

SONRAKİ HABER

Erdoğan: Milliyiz biz. Bizim Türk Lira'mız bereketlidir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...