04 Aralık 2016 11:31

‘Üyelerimiz göreve iade edilene kadar mücadele edeceğiz’

Eğitim Sen Zonguldak Şubesi, açığa alınan Eğitim Sen üyesi öğretmenlerden 3 bin 592 kişinin göreve iadesiyle ilgili açıklama yaptı.

Paylaş

Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol,  hukuksuz bir şekilde açığa alınan Eğitim Sen üyesi  öğretmenlerden 3 bin 592 kişinin göreve iadesiyle ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, açığa alınan tüm eğitim emekçilerinin eksiksiz olarak görevlerine iade edilmesi gerektiği vurgulandı. Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol yaptığı açıklamada, “8 Eylül 2016 tarihinde hukuksuz bir şekilde açığa alınan Eğitim Sen üyeleri, Eğitim Sen’in ve dostlarının kararlı mücadelesi sonucu görevlerine dönmeye devam ediyor. 25 Kasım 2016 tarihinde 6 bin 7 arkadaşımız görevine dönmüştü. 2 Aralık 2016 Cuma günü ise  3 bin 592 Eğitim Sen üyesi daha görevlerine iade edildi. Göreve iade edilenler arasında Diyarbakır ve Mardin’den Zonguldak’a tayin olan iki üyemiz de bulunmaktadır” dedi. Akyol, “Ayrım gözetmeksizin ihraç edilen ve açığa alınan tüm eğitim emekçileri görevlerine iade edilene kadar mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz” diye konuştu.

8 Eylül tarihinde hukuksuz şekilde açığa alınan Eğitim Sen Midyat temsilciliği üyesi öğretmen Danyal Irgav’ın, 2 Aralık Cuma günü göreve iade edildiğini öğrendikten sonra evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğini hatırlatan Akyol, Irgav’ın günlerce kendisine yaşatılan stres ve heyecanın da etkisiyle, kalp krizi geçirdiğini söyledi. Akyol, “85 gün boyunca, somut olarak ne ile suçlandığını bilmeden açıkta olan, bu süreçte ağır iftiralara ve suçlamalara maruz kalan tüm Eğitim Sen üyeleri gibi, Danyal öğretmenimizin ölümünden sorumlu olanlar bellidir. Eğitim Sen olarak, öğretmenlik mesleğini 30 yıl boyunca en iyi şekilde yapmaya çalışan Danyal Irgav öğretmenimizi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyor, ailesine, yakınlarına ve meslektaşlarına başsağlığı diliyoruz”dedi.(Zonguldak/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Anadolu Üniversitesi’nde ‘Eleştirel Medya Topluluğu’ kuruldu

SONRAKİ HABER

Gözleri kapalı film izlediler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...