04 Aralık 2016 11:08

Buldan ve Sancar, Demirtaş ve tutuklu vekilleri ziyaret etti

Pervin Buldan ve Mithat Sancar tutuklu bulunan HDP eş genel başkanları ve milletvekillerini ziyaret etti.

Paylaş

HDP'nin TBMM Başkan Vekili Pervin Buldan ve Milletvekili Mithat Sancar, dün Edirne ve Silivri Cezaevi'nde bulunan, aralarında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın olduğu tutuklu milletvekillerini ziyaret etti.

Adalet Bakanlığı tarafından HDP'li milletvekillerine yaklaşık 15 aydan bu yana  uygulanan cezaevi ziyaret yasağı, dün HDP'lilerin cezaevinde tutuklu bulunan Eş Genel Başkanları ve Milletvekillerini ziyaret için kaldırdı. HDP'nin İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkan vekili Pervin Buldan ile Mardin Milletvekili Mithat Sancar, önce Edirne F Tipi Cezaevi'nde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'ı ziyaret etti.

HDP'li Pervin Buldan ve Mithat Sancar bugün de Grup Başkan Vekili İdris Baluken, milletvekilleri ve Ferhat Encü ile görüştükleri belirtildi.

BELEDİYE EŞ BAŞKANLARI İLE GÖRÜŞMEYE BAKANLIK İZİN VERMEDİ

HDP'li Buldan ve Sancar'ın dün başlayan ve bugün süren cezaevi ziyaretleri yaklaşık 15 aydan beri yaşanan ilk ziyaret olurken, HDP'lilerin cezaevlerinde bulunan ve görevlerinden alınan belediye eş başkanları Ahmet Türk, Gültan Kışanak, Fırat Anlı, Tuncer Bakırhan ve Bekir Kaya gibi tutuklu belediye eş başkanlarını da ziyaret etmek istedikleri ancak Adalet Bakanlığı'nın buna izin vermeyerek ziyareti sadece tutuklu milletvekilleri ile sınırlı tuttuğu belirtildi. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Cudi Ekoloji ve Kültür Derneği’nden dayanışma çağrısı

SONRAKİ HABER

Üretim alanlarına yapılaşma durdurulsun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...