04 Aralık 2016 11:02

Cudi Ekoloji ve Kültür Derneği’nden dayanışma çağrısı

Cudi Ekoloji ve Kültür Derneği, Silopili çocuklar için kitap kampanyası başlattı. Dernek yönetimi kampanyaya destek istedi.

Paylaş

15 Temmuz darbe girişimin ardından ilan edilen KHK’lerle birçok dernek kapatılırken kapatılmayan derneklerin ise OHAL ve birçok farklı gerekçelerle çalışmaları engelleniyor. Çalışmaları engellenmeye çalışılan derneklerden biri de Silopi Belediyesi’ne kayyım atandıktan sonra belediyenin mülkü olan binadan çıkartılan Cudi Ekoloji ve Kültür Derneği. Bir dernek binası olmamasına rağmen köylerde çalışmalarına devam eden Çek-Der köy çocuklarına kitaplar ulaştırmak için bir kampanya başlatarak dayanışma çağrısında bulundu.

KAYYIM İLK İŞ OLARAK BİNALARINDAN ÇIKARTI

Çek-Der Başkanı Fadıl Tay, kira sözleşmelerinin bitmesi nedeniyle Silopi Belediyesi’ne atanan kayyım tarafından binalarında çıkarıldıklarını hatırlattı. Tay, binasız kalmalarına rağmen çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti ve detayları Evrensel’e anlattı.

Bir ekoloji derneği oldukları hatırlatan Tay, Silopi’nin köylerinde dernek gönüllüsü gençlerle beraber çocuklara çevre bilinci üzerine eğitimler vermeye çalıştıklarını söyledi. Başta Cudi Dağı’nda bulunan termik santral olmak üzere bölgedeki doğa katliamlarına karşı mücadele ettiklerini belirten Tay, çocuklarla beraber köylerde çevre temizliği de yaptıklarını, gün sonunda ise çocuklarla oyunlar oynadıklarını söyledi.

Çocuklara diş fırçası ve macunuyla kitaplar hediye ettiklerini söyleyen Tay, “Herkesin bu kutsal işe karınca kararınca katkı sunmasını istiyoruz” diyerek dayanışma çağrısında bulundu. (Şırnak/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gisela May: Brecht şarkılarının vazgeçilmez sesi

SONRAKİ HABER

Buldan ve Sancar, Demirtaş ve tutuklu vekilleri ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...