04 Aralık 2016 09:19

Tutuklu gazeteci Doğan’ın sergisine kayyım engeli

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne atanan kayyım, tutuklu gazeteci Zehra Doğan'ın sanat galerisinde yer alacak olan sergisini engelledi.

Paylaş

Mardin E Tipi Cezaevi’nden mektup gönderen gazeteci-ressam Zehra Doğan, cezaevinden hazırlandığı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı sanat galerisinde yer alacak olan sergisine belediyeye atanan kayyım tarafından engel olunduğunu açıkladı. Zehra , resimlerini uluslararası alanlarda sergilemek için destek bekliyor.

JINHA’nın haberine göre Mardin Adliyesi’nde 9 Aralık tarihinde ikinci kez hakim karşısına çıkacak olan Doğan, bu dönemlerin kendisini duygusal olarak etkilediğini ifade ederek, “Ancak, ‘Demek ki mesleğimi biraz da olsun yerine getirebilmişim ki tutuklanmışım’ diye düşünmeden de edemiyorum. Dışardayken sık sık tutsaklara ilişkin haberler yapıyordum. Hak ihlallerini kamuoyuna duyuruyordum. O nedenle de kafamda mapushane ortamına dair bir taslak vardı. Ancak tutuklandığımda o demir parmaklıkların ne kadar huzursuz ettiğini, soğuk alanın insan psikolojisini nasıl etkilediğini, o daracık ve alabildiğince yüksek duvarların üstüne nasıl geldiğini daha iyi anladım” diyor. 

‘KÜRT GAZETECİLERLE DAYANIŞMA YETERSİZ’

Mesleki dayanışmanın özellikle böylesi bir dönemde çok önemli olduğuna da dikkat çeken Doğan Kürt gazetecilerle dayanışmanın ise yetersiz olduğu eleştirisi yaparak şu ifadeleri kullanıyor: “Kendi adıma söyleyebilirim ki mesleki dayanışmayı az buluyorum. Birine ses olurken diğerini görmezden geliyor meslektaşlarımız. Bu anlamda son dönemlerde Kürt gazeteciler olarak dayanışmanın ırksal ayrımına uğradığımızı düşünüyorum. Gözaltından çalışma koşullarına kadar zor bir dönemden geçtik. Yaşadıklarımız gördüklerimiz tüm hayatımız boyunca aklımızda kalacak türden ağır olaylardır. Tutuklandığımda farklı gruplardan meslektaşlarımızın tepki göstereceğini sandım ama öyle bir şey olmadı. Diğer meslektaşlarımızla mektuplaştığımda onların da benimle aynı hissi paylaştığını gördüm. Aslında bunlar çok önemli meseleler değil. Olmasa da olur artık. Ancak birini desteklerken diğerini görmezlikten gelmek farkında olunmayan ayrımcılığa girer. En azından ben böyle düşünüyorum. Destek anlamında Kürt basını her zaman yanımızda oldu. Özellikle JINHA’nın verdiği moral ve destek ne kadar doğru bir alanda çalıştığımı hissettirdi. İşte kadın mücadelesi dedirtti bana.” (MEDYA SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Gazetecilerden gazeteciliğin korunması için çağrı

SONRAKİ HABER

Engelli sporcu, termik santrali protesto etmek için koştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...