04 Aralık 2016 08:09

Kars'ta, 'Empati Futbol Turnuvası'

Dolunay Derneği Engelliler Günü ve Haftası nedeniyle Kars'ta 'Empati Futbol Turnuvası' düzenledi. Gençler, koltuk değnekleri ile futbol oynadı.

Paylaş

Dolunay Derneği Engelliler Günü ve Haftası nedeniyle Kars Kafkas Üniversitesi’nde 'Empati Futbol Turnuvası' düzenledi.

'Arkadaşım olur musun' projesi kapsamında öğrenciler koltuk değnekli, tek ayaklı halı saha futbol turnuvasında karşılaştı. Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarları arasında 15'şer dakikalık iki devre halinde yapılan karılaşmada koltuk değnekleri ve tek ayakları üstünde durmakta zorlanan öğrencilerden bazıları düşmekten kurtulamadı. Öğrencilere arkadaşları da alkışlarla destek verdi. Ayakta durmakta bile zorlanan öğrencilerin bu zorlu empatisinin sahne olduğu maç 1-0 Galatasaraylı öğrencilerin galibiyetiyle sonuçlandı.

Dolunay Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bahattin Şeker, “Kars Dolunay Derneği’nin ‘Arkadaşım Olur Musun' projesi kapsamında Türkiye dahilinde bir ilk olan empati oyunları turnuvasının maçlarına başladık. Amacımız engellileri duygu sömürüsünden çıkarıp empati yaparak, engellilerin durumunu anlamalarını sağlamaktır” diye konuştu.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu yönetim kurulu üyesi Metin Toraman da bu tür organizasyonların çok faydalı olduğunu belirterek Dolunay Derneği’ne teşekkür etti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Yedigöller'de kış güzelliği

SONRAKİ HABER

Barzani, ABD’ye heyet gönderdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...