03 Aralık 2016 15:03

‘Bu alanda olmaya devam edeceğiz’

Cumartesi Anneleri bu haftaki eyleminde 6 Aralık 1993’te gözaltında kaybedilen Hüseyin Taşkaya'nın akıbetini sordu

Paylaş

Eylem NAZLIER
İstanbul

Cumartesi Anneleri, kayıp yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması için 610’uncu kez Galatasaray Lisesi önünde bir araya geldi. Bu haftaki eylemde 6 Aralık 1993’te gözaltına alınarak kaybedilen  Hüseyin Taşkaya’nın akıbeti soruldu. 

‘ADALET BU KADAR MI SESSİZ?’

1995 yılında gözaltında katledilen Hasan Ocak davasındaki zaman aşımını hatırlatan Yüksekova kayıp yakınlarından Tayyip Canan, “Yüksekova ve vicdanlı insanlar adına hepinizi  selamlıyorum. İnsanlığa karşı işlenmiş suçlarda zaman aşımı olamaz. Geçen hafta Hasan Ocak davasında zaman aşımı kararı verildi. Ama şunu diyoruz, zaman aşımı kararı verdiniz.Adalet bu kadar mı sessiz? “diye konuştu. Hüseyin Taşkaya’nın oğlu Şerif Taşkaya, “Babam 6 Aralık 1993’te devlet tarafından gözaltına alındı. İşkence ile gözaltına alındı. Biz o günden beri kendisinden haber alamadık.  Babam gözaltına alındığı zaman karanlık bir dönemdi. Şu an daha karanlık bir dönem yaşıyoruz” dedi. 

Hüseyin Taşkaya’nın eşi Sultan Taşkaya, 23 yıldır Galatasaray Meydanı’nda hem eşinin hem dr diğer kayıpların akıbetini sorduğunu söyleyerek,  ”Biz bu devletten çok şey istemiyoruz. Sadece kemiklerimizi istiyoruz. Benim çocuklarım babasız kaldı, başka çocuklar babasız kalmasın” dedi.

‘SORUMLULAR YARGILANMALI’

Bu haftanın basın metnini Cumartesi İnsanlarından Şehriban Taşkaya okudu.  
610 haftadır devleti yönetenlerin hak ve özgürlükleri yok saydığını belirten Taşkaya, “Biz gözaltında kaybedilenler için adalet talep ederken, yürürlükteki yasal sistem etkin bir soruşturma ve yargılama yapılmasını ve  kaybedenlerin cezalandırılmasını önlüyor” ifadelerini kullandı.

ÖNCEKİ HABER

İşyerinde şiddeti durdur!

SONRAKİ HABER

Gaz kaçağı paniğini paylaşan 15 öğrenciye 1 ay uzaklaştırma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa