03 Aralık 2016 14:31

Çorum Emek ve Demokrasi Güçleri “OHAL’de konuşuyoruz” dedi

“Demokrasi güçlerinin yan yana gelmekten başka şansı yok”

Paylaş

Çorum Emek ve Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen ‘OHAL’de Konuşuyoruz’ konulu halk toplantısı önceki gün gerçekleştirildi.

Özdoğanlar Düğün Salonu’nda gerçekleşen ‘Halk Toplantısı’nda 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin ardından başlatılan OHAL uygulamaları başta olmak üzere KHK, Başkanlık, Laiklik, İhraçlar, Kadın, Demokrasi ve Basın gibi sıkça gündeme gelen konular ele alındı.

Halk toplantısına CHP, EMEP, KESK ve bağlı sendikalar, Hacı Bektaş Vakfı Çorum Şubesi, Alevi Kültür Merkezi Derneği, DİSK/Emekli-Sen, Çorum Çağdaş Avukatlar Derneği, Halkevleri, köy dernekleri temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Divan Başkanlığı’nı Çorum Çağdaş Avukatlar Derneği Başkanı Av. Ahmet Özdel, üyeliklerini ise CHP İl Genel Meclisi Üyesi Yıldız Bek ve Hacı Bektaş Vakfı Çorum Şube Başkanı Nurettin Aksoy yaptı.

'EMEK VE DEMOKRASİ GÜÇLERİ YAN YANA GELMELİ'

İlk konuşmayı KESK Çorum Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve SES Şube Başkanı Merter Kocatüfek yaptı. Kocatüfek konuşmasında Türkiye’deki emek ve demokrasi güçlerinin mutlaka yan yana gelmesi gerektiğine dikkat çekti.
CHP İl Başkanı Hasan Suvacı ise Aladağ’daki yangın faciasına değinerek, “Çocukların cemaat yurtlarına yerleştirilmesi bir siyasi tercihtir. Siyasiler de bunun hesabını yüce Türk milletine er geç verecektir” şeklinde konuştu.

Söz alan siyasi parti, sendika ve demokratik kitle örgütü temsilcileri de birlikte mücadelenin önemine dikkat çekerek, başkanlık sistemi ile birlikte Türkiye’de rejim değişikliğine gidileceğini, bu süreçten en fazla zararı ise emek ve demokrasi güçlerinin göreceğini söylediler. (Çorum/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Her gün yenilenen bir direniş çağrısı

SONRAKİ HABER

Zahide ile kaş arası sohbet

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...