03 Aralık 2016 14:21

Kılıçdaroğlu Erdoğan’a, "Dolar sizde bozdurun" dedi

“Türkiye’yi böldürtmeyeceğiz” adı ile yapılan mitinglerin ilki Adana'da geçekleşti mitingde Kılıçdaroğlu Erdoğan "Dolar sizde kardeşim, bozdurun” dedi

Paylaş

CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘yastık altındaki dövizleri bozdurun’diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a “Dolar sizde kardeşim, bozdurun” diye seslendi.

Sokakta mücadele etme kararı aldıklarını açıklayarak “Türkiye’yi böldürtmeyeceğiz” başlığı ile mitingler düzenleyen CHP ilk mitingini Adana’da gerçekleştirdi. Çevre illerden vatandaşların da katıldığı bölgesel mitinge on binler katıldı. Mitinge katılanlar “Bu vatan hepimizin”, “OHAL’e Hayır” dövizleri taşıdı.

AKP’nin Başkanlık girişimlerine tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Milli irade var. Çoğunluk bende rejimi değiştireceğim diyemezsiniz” dedi. Konuşması boyunca AKP’nin hedef aldığı yargı bağımsızlığı, ifade özgürlüğü, kadın erkek eşitliği gibi temel hak ve özgürlükler üzerinde duran Kılıçdaroğlu, konuşmasında CHP’nin milliyetçiliğin sorgulandığını belirterek “CHP’nin milliyetçiliği Kıbrıs’ta Beşparmak dağlarına yazılmıştır” diyerek AKP ve MHP ile milliyetçilik tartışmasına da girdi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında basın özgürlüğü de önemli bir yer tuttu. Medyanın yüzde 90’nının hükümetin kontrolünde olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, 146 gazetecinin cezaevinde olduğunu belirterek Türkiye’nin e çok gazeteci hapiste olan ülkeler arasında olduğunu dile getirdi. Kılıçdaroğlu, aralarında Murat Sabuncu, Aslı Erdoğan, Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak’ın olduğu gazetecilerin ismini anons ederek onlara desteğini sunarak hapiste tek bir gazeteci kalmayıncaya kadar mücadele edeceklerini ifade etti.

OHAL’de ihraç edilen emekçilere seslenen Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında ihraç edilen emekçilerin itibarlarının iade edileceğini söyledi. AKP’nin darbe fırsatçılığı yaptığını söyleyen Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz günü linç edilen askerlerin hesabını soracaklarını söyledi.

CHP Genel Başkanı Şimdi diyorlar ki ‘yastık altındaki dolarları bozdurun.’ 14 yıldır Türkiye’yi yönetiyorlar, hangi sorunu çözdüler? Dolar sizde kardeşim, bozdurun. Sen yastık altında para mı bıraktın! Sen ayakkabı kutularındaki paraları bozdurdun mu?” ifadeleriyle ‘dövizleri bozdurun’ diyen Erdoğan’a yanıt verdi.(Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mahpus sayısı 15 Temmuz'dan sonra 194 bine ulaştı

SONRAKİ HABER

Her gün yenilenen bir direniş çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...