27 Mayıs 2012 13:13

‘Tüm dinamikler HDK’de birleşmeli’

Halkların Demokratik Kongresi (HDK)’nin Mersin’de düzenlediği panele, BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ile SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan konuşmacı olarak katıldı. Turan, tüm muhalif güçleri HDK’de bir arada olmaya davet etti.Akdeniz Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen panele halkın ilgisi yoğun o

‘Tüm dinamikler HDK’de birleşmeli’
Paylaş

Akdeniz Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen panele halkın ilgisi yoğun olurken, Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk’ün yanı sıra birçok siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilci de hazır bulundu.

Panelde 2014 yerel seçimleri, Türkiye’de siyasal ve ekonomik politikalar ve Ortadoğu’daki gelişmeler tartışıldı.

‘POLİTİKALARI İFLAS ETTİ’

Panelde ilk sözü alan Turan, AKP Hükümetinin Kürt ve Ortadoğu politikasının tamamen iflas ettiğine dikkat çekti. AKP’nin “Roboski Katliamıyla ceberut yüzünü” gösterdiğini belirten Turan, bölge illerinde yapılan barajların nedeninin “bölgeyi insansızlaştırmak” olduğunu söyledi.

Herkesi “halkları soyan, açlığa ve sefalete mahkum eden mevcut sisteme karşı HDK çatısı altında birleşmeye” davet eden Turan şöyle devam etti: “AKP’nin şemsiyesi altında toplananları bir arada tutan artı değer sömürüsüdür. Bunları bir arada tutan yegane güç para ve çıkardır. Biz sol, sosyalist, emekçi, aydın ve halktan yana olanların, bu ceberut devlete karşı Halkların Demokratik Kongresi’nde bir arada olması gerekiyor.”

‘BİR YILDA HERKES CEZAEVİNE’

Daha sonra söz alan Kürkçü de, süren operasyonları eleştirdi. ‘KCK’ adı altında yapılan operasyonlara karşı sessiz kalındığı takdirde bir yıla kadar herkesin cezaevinde olabileceğine işaret eden Kürkçü, Mersin’de genel seçimlerde kendisiyle birlikte çalışan ancak şuan cezaevinde olan arkadaşlarını selamladı.

‘KENDİNİ SULTAN İLAN EDECEK’

AKP Hükümetinin 2014 yerel seçimlerinde düşüş yaşaması için tüm duyarlı güçleri birlik olmaya davet eden Kürkçü, “Biz HDK olarak siyasi ve toplumsal devrimi hedefliyoruz. Biz Türkiye’nin tamamına talibiz” dedi.

2014 yerel seçimlerinin “tarihsel bir öneme sahip” olduğunu belirten Kürkçü, “Eğer yerel seçimlerde AKP oy oranını yüzde 50’nin üzerine çıkartırsa dünya kamuoyuna şunu söyleyecek; ‘Türkiye’yi temsil hakkına biz parti olarak sahibiz. Benim de sultan olma yetkim vardır’ Buna karşı toplumsal güçler bir arada olmalıdır” dedi. (MERSİN)

ÖNCEKİ HABER

BES Genel Kurulu’nda yeni yönetim belirlendi

SONRAKİ HABER

ABF: 3 Haziranda miting yapacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...