03 Aralık 2016 11:22

Manisa Organize’de Schneider için yürüyüş yapıldı 

Birleşik Metal İş Sendikası, Manisa'ya gelerek TİS süreci tıkanan Schneider Elektrik işçileri için yürüyüş yaptı.

Paylaş

Birleşik Metal İş Sendikası İzmir Şubesi’nin Temsilciler Kurulu toplantısının ardından Sendika Genel Merkez, İzmir Şube yöneticileri ve temsilciler Manisa’ya giderek Toplu İş Sözleşmesi (TİS) tıkanan Schneider işçileri ile birlikte yürüyüş ve basın açıklaması yaptı. 

İzmir Şube Binasında gerçekleşen toplantının ardından Birleşik Metal İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Genel Sekreter Özkan Atar ve İşyeri Temsilcileri Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ne geçerek burada bir yürüyüş gerçekleştirdi. Organize Sanayi’de toplanan temsilciler Schneider fabrikasına kadar yaklaşık 1 kilometre, alkış ve sloganlarla yürüdü. Vardiya çıkışında fabrika önünde toplanan Schneider işçileri gelenleri alkışlarla karşılarken işçiler hep birlikte “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganı attı.
Burada konuşan Birleşik Metal İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, işveren sendikası EMİS’e seslenerek, TİS taleplerinin makul talepler olduğunu ve kabul edilmesi gerektiğini ifade etti. Serdaroğlu, taleplerinin kabul edilmemesi durumunda greve çıkacaklarını belirtti. 

Burada yapılan açıklamanın ardından Birleşik Metal-İş’in Manisa Temsilciliği’nin açılışı yapıldı. (Manisa/EVRENSEL) 
 

ÖNCEKİ HABER

ATO'da Gökçek’in oğlu değil, Emine Erdoğan’ın kuzeni kazandı

SONRAKİ HABER

‘Yeniden başlamak için güçlü olmayı öğrendik’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...