03 Aralık 2016 08:16

İHD: Tutuklanan avukatlar serbest bırakılsın

İnsan Hakları Derneği (İHD) Merkezi Hapishane Komisyonu, OHAL sürecinde avukatların yaşadığı baskılara tepki gösterdi.

Paylaş

İHD, gözaltına alınan İHD üye ve yöneticisi avukatların durumuna dikkat çekmek amacıyla düzenlediği basın toplantısında, avukatların bırakılmasını talep etti.

İHD İstanbul şubesinde gerçekleşen basın toplantısına İHD yöneticileri katıldı. Basın açıklamasında konuşan İHD üyesi Avukat Zeynep Ceren Boztoprak, “Ağır hukuk ihlallerinin yaşandığı 12 Eylül döneminde bile savunma hakkına getirilmeyen kısıtlamalar hem fiili hem de kanuni düzlemde sisteme yerleştirilmektedir” dedi. “OHAL ilanından bu yana avukatlar sürekli hukuki görünüm kazandırılmaya çalışılan idare ve kanuni haksızlıklara maruz kalmaktadır” diyen Boztoprak, bunun sonucu olarak cezaevlerine kadar uzanan hak ihlallerinin sistematikleştiğini söyledi.  

Özellikle insan hakları mücadelesi yürüten avukatların gözaltına alınması ve tutuklanmasına ilişkin konuşan Boztoprak, “MYK üyemiz avukatlar Sehar Acay, Fevzi Atsız, Ziya Bagi, Mahmut Bingül’ün 13 gündür gözaltında tutulması, Şırnak İHD şube başkanı Emirhan Uysal’ın basın açıklamalarına katılmış olması gerekçe gösterilerek tutuklanması bunun örnekleridir” diye belirtti. Peş peşe çıkarılan OHAL kararnameleriyle ÖHD, MHD ve ÇHD'nin kapatılmasına dikkat çeken Boztoprak, “OHAL, KHK'leriyle sisteme yerleştirilen düzenlemeler, Türkiye'de sadece bugün değil yakın gelecekte de adaletin tecellisinin mümkün olmayacağını göstermektedir” diye konuştu.

Boztoprak, bu baskı ve keyfi uygulamaların son bulmasını isteyerek, insan hakları mücadelesi verdikleri için tutuklananların derhal serbest bırakılmasını talep etti. (istanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Şebnem Ferah şarklarıyla dinleyicileriyle buluştu

SONRAKİ HABER

!f İstanbul’dan Tereddüt’e özel gala

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...