02 Aralık 2016 18:25

Kültür Bakanlığı yasa dışı çalışma dayatıyor

TOLEYİS, devlet tiyatrosu çalışanlarına ücret zammı yapılmadığını ve tazminatsız işten atmaların yaşandığına dikkat çekti

Paylaş

Türk-iş’e bağlı TOLEYİS, Devlet Tiyatrolarında sendikalarına üye olan ve süreli sözleşmeli olarak çalışan sahne üzeri ve sahne gerisi çalışanları üzerindeki baskılara tepki gösterdi. Sendikadan yapılan açıklamada Kültür Bakanlığı’nın yasadışı çalışma dayattığı bildirildi.

'Devlet Tiyatrolarında hukuksuzluğa son verin’

Türkiye’nin 12 vilayetinde faaliyet gösteren Devlet Tiyatrolarında süreli sözleşmeli statüsünde çalışan sahne üzeri ve sahne gerisinde görev yapan sahne uygulatıcılarının TOLEYİS’e üye olduğu hatırlatılan açıklamada, sendikanın 3 Eylül 2015 tarihinde yetki aldığı belirtildi. TİS taslağının işveren tarafından kabul edilmediği, bunun üzerine grev kararı alındığı kaydedilen açıklamada, “İşçiler grev oylaması talebinde bulunmuş, grev oylaması sonucunda işçiler ‘Greve Hayır’ demişlerdir. Bunun üzerine sendikamız Toplu İş Sözleşmesini bağıtlanmak üzere Yüksek Hakem Kurulu’na göndermiştir” dendi. İşverenin yetkinin iptali için açtığı davanın da 31 Mayıs 2016’da sendika lehine bittiği belirtilen açıklamada, Yargıtay’ın ise eksik inceleme sebebiyle kararı bozduğu kaydedildi.

Sendikanın yetki almasının ardından çalışanlara ücret zammı yapılmadığını ve tazminatsız işten atmaların yaşandığına dikkat çekilen açıklamada “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca işçi kabul edilen ve sendikamıza üye olanlar, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca işçi kabul edilmemekte ve bu yasadışı çalışma şartlarını sürdürmek amaçlanmaktadır” dendi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

The Times: Türkiye ve Rusya Suriye’yi paylaşmaya başladı

SONRAKİ HABER

Yangın söndürmeye giderken canından oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...