02 Aralık 2016 17:51

Vatandaş zengin halk çok yoksul

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, halkın giderek zenginleştiğini belirtti ancak mutlak yoksulluğa mahkum olan kesimden bahsetmedi

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Ankara’da otonomi-otomotiv ticaret merkezinin açılışında “Yastığının altında döviz olanlar altına, Türk lirasına dönüştürsün; kriz teğet geçecek!” derken, iktidarları döneminde vatandaşları zenginleştirdiklerini iddia etti. Erdoğan, “Otomotiv önceleri lüks bir tüketimken, zamanla herkesin kullanabileceği bir ihtiyaç haline dönüşmüştür. Buna bağlı sorunlar da büyümeye başladı, trafik kazalarından çevre kirliliğine kadar pek çok alanda ortaya çıkan sorunlarla mücadeleyi yürütüyoruz. Bugün ülkemizde 11 milyondan fazlası otomobil olmak üzere 21 milyona yakın motorlu taşıt bulunuyor. 4’te1’i 20 yaşın üzerinde, yani onlar hurdaya gitmeye namzettir. Artık Türkiye birey olarak zenginleşiyor, bugünkü Türkiye, 14 yıl önceki Türkiye’den 3 kat zengindir. Kim ne derse desin, bugün herhangi bir vatandaşımızın otomobil alma imkanı 3 kat daha fazladır”. Cumhurbaşkanı zenginleşenlerin toplumun bir kesimi olduğu gerçeğini gözardı etti. 14 yılda vatandaşın kredi borcunun 50 kat arttığına değinmedi. 

Dolar milyarderleri artarken 12.5 milyon insanın mutlak yoksulluğa mahkum olduğunu belirtmedi.

Banka hesaplarında en az 1 milyon lirası bulan mudilerin sayısı arttı. Örneğin bu yılın ilk 10 ayında 8 bin kişi artarak 100 bin 974’e kişiye ulaştı.

Milyonerlerin sayısı artarken aynı zamanda devlet yardımı almadan geçinemeyen aile sayısı da 6 milyonu aştı.

İŞTE TÜRKİYE’NİN ADALETSİZ TABLOSU

  • Türkiye’de gelir eşisizliği her geçen gün artıyor. Gelir eşitsizliğinde OECD ülkeleri içerisinde Türkiye ilk sıralarda.
  • Türkiye’de zenginler, yoksullar arasındaki uçurum büyüdü. En alttaki yüzde 10 ile en üsteki yüzde 10 arasında 12 kat fark bulunuyor.
  • TÜİK’e göre 12,5 milyon mutlak yoksul var.
  • Türkiye’de toplam istihdam içerisinde 2,5 milyon yoksulluk sınırının altında yaşıyor!
  • Toplumumuzun yüzde 70’i ancak borçlanarak hayatlarını sürdürebiliyor!
  • Ailelerin yüzde 80’i 1 haftalık tatile gidemiyor. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Elektrik kontağı önlenebilir felakettir

SONRAKİ HABER

Hayali diller ve sonrası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...