02 Aralık 2016 17:09

Erdoğan ve Alpay özgürlük nöbetine mesaj yolladı

Yazar Aslı Erdoğan ile dilci Necmiye Alpay kendileriyle dayanışma amacıyla düzenlenen özgürlük nöbetine mesaj gönderdi.

Paylaş

Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi Yayın Danışma Kurulu Üyesi Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay ile gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Zana Kaya ve Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya için başlatılan Özgürlük Nöbeti 29’uncu haftasında, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde devam etti. Bu haftaki nöbete, Güngören Demokrasi Platformu, CHP Güngören İlçe Örgütü, Emek Partisi Güngören İlçe Örgütü, HDP Güngören İlçe Örgütü ve HDK bileşenleri katıldı. Cam Keramik İş Sendikası Genel Başkanı Birol Sarıkaş da nöbete katılanlar arasındaydı.

Nöbette ilk olarak konuşan Güngören Demokrasi Platformu Yürütme Kurulu Üyesi Mustafa Hulusi Gedik, Aslı Erdoğan’ın edebiyatın Nobel’i sayılan Thulsky ödülünü aldığını hatırlatarak, “Bu yazarlar 3 aydır tutuklu. Neden? Yönetiminde hiçbir hukuki sorumlulukları olmadığı Özgür Gündem Gazetesi üzerindeki baskılar kaldırılsın diye yayın danışma kurulu üyeliği yapmaları ve gazetede bazı makalelerinin yayınlanmış olması. Biz, Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay’ın tutuklu bulunduğu cezaevinin önünden etkili ve yetkilere kendimiz hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Necmiye ve Aslı’nın yaptıkları ve yazdıklarının altına imzamızı atarak aynı suçu işliyoruz ve bu ülkeye gerçek demokrasi gelene kadar da işlemeye devam edeceğiz” dedi.

‘EYLEMLERİMİZİ TÜM TÜRKİYE’YE YAYMALIYIZ’

Ardından konuşan CHP Güngören İlçe Başkanı Alaettin Aktay, “Onlar sadece ve sadece demir parmaklıklar ardında tutulan bireylerdir. Biz onların yanındayız. Onlar özgür kalana kadar bu gibi eylemlerimizi tüm Türkiye’ye yaymalıyız. Ortak noktalarımızı bir araya getirerek faşizme karşı birleşmeliyiz” dedi.

‘ONLAR HER GÜN BİRAZ DAHA IŞIYACAK’

EMEP Güngören İlçe Başkanı Mustafa Mayda da “Yaşanan karanlık günlere rağmen umutluyum. Mücadelemizde başaracağımıza inanıyorum. Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay gibi aydınların aydınlığından korkanlar onları cezaevine koyarak onlardan kurtulabileceklerini sanıyorlar. Biz de tam aksini diyoruz: Onlar her gün biraz daha ışıyacak” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN VE ALPAY'DAN 'ÖZGÜRLÜK NÖBETİNE' MEKTUP

Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay ise  cezaevinden yağmur altında özgürlük nöbeti tutanlara mesaj gönderdi.

Aslı Erdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Sevgili arkadaşlar, dostlar,
Güngören Demokrasi Platformu'ndan, HDP'den, CHP'den, EMEP'ten, HDK'tan, gelen tüm arkadaşlar... Dışarısı çok soğuk, biliyorum.İçerisi de çok soğuk... Ama biz hala yüreğimizi ısıtmanın sıcak ve canlı tutmanın yolunu biliyoruz. Gözyaşklarımızla ısıtıyoruz avuçlarımızı.

Bizi korkutmak için ne yaparlarsa yapsınlar, tuhaftır.Korkumuz da kayboluyor.Ya da bambaşka bir şeye kiminin dayanışma, kiminin "kardeşlik" dediği muhteşem bir birlikteliğe dönüşüyor.
Herkese en içten sevgiler, selamlarla..."

Necmiye Alpay da şu ifadelerle özgürlük nöbetine selam yolladı:

"Bu kadar çok siyasi tutuklunun olduğu bir ülkede bu kadar sadık demokrasi nöbetçilerinin olması ender bir tarihsel olay.En soğuk ve en yağışlı günlerde nöbeti gerçekleştirenleri duydukça bir gün dışarıda neler yapacağımı şimdiden düşünüyorum.

Tutuklu seçilmşlere, tecritte tutulanlara, tehdit edilenlere, gazeteci, yazar ve insan hakları savunucularına, direnişleri için çok sevgi ve selam." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çadırda yaşam mücadelesi veriyorlar

SONRAKİ HABER

Ankara Dışkapı Hastanesi'nde hekime şiddet

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...