02 Aralık 2016 15:09

'Suçlu itfaiye ve basın organları'

Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği 11’i çocuk 12 kişinin hayatını kaybettiği yangınla ilgili itfaiye ve basın organlarını suçladı.

Paylaş

Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği, 10'u öğrenci, 1'i çocuk, 1'i de eğitmen toplam 12 kişinin hayatını kaybettiği kız öğrenci yurtlarında çıkan yangına ilişkin açıklama yaparak, olaya müdahale eden itfaiye ekiplerini ve yangını haberleştiren basın organlarını suçladı.

Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği adına yazılı açıklamada bulunan Avukat Bayram Sayar, suçun itfaiye ekiplerinde olduğunu söyledi ve “Üzülerek ifade edelim ki; olaya ilk müdahale eden itfaiyemizin sepetli yangın merdiveninin olmaması, itfaiye personelinin yetersiz ve eğitimsiz oluşu, gaz maskelerinin ve yangın esnasında yüksekten atlayanları kurtarmak için kullanılan brandasının bulunmaması, itfaiye aracımızın bina yangınını değil orman yangını söndürmeye elverişli olması gibi önemli teknik yetersizlikler can kayıplarımızın artmasına sebebiyet vermiştir” dedi.

AVUKAT GAZETECİLERİ HEDEF ALDI

Avukat Sayar açıklamasında yangının detaylarını haberleştiren gazetecileri ve basın organlarını da hedef aldı. “Bu elim hadiseyi bahane ederek yüce dinimize,  milletimizin milli ve manevi değerlerine olan düşmanlığını fütursuzca medya organlarında ortaya dökenleri acımızı derinden hisseden yüce milletimizin takdirlerine sunuyoruz” ifadeleriyle basın organlarını hedefe koyan Sayar, “Bu olay esnasında ve akabinde daima yanımızda gördüğümüz devlet yetkililerimize, bütün kamu kurum ve kuruluşlarımıza minnet ve şükranlarımızı sunuyor, cenab-ı hakk'tan bir daha bu tür acılar göstermemesini niyaz ediyoruz” dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Belediyeler şirket değildir

SONRAKİ HABER

Çadırda yaşam mücadelesi veriyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...