02 Aralık 2016 15:08

Mevlüt Çavuşoğlu, NATO toplantısına katılacak

NATO, AB ile iş birliği ve Ukrayna meselesi gibi pek çok konunun konuşulacağı toplantıya Bakan Mevlüt Çavuşoğlu'da katılacak

Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 6-7 Aralık tarihlerinde Brüksel’de düzenlenecek NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılacak.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, NATO Dışişleri Bakanları, Balkanlardan Ortadoğu bölgesine uzanan coğrafyada ittifakın istikrarı kurma çabalarını ve bu bağlamda karşılaşılan sınamaları değerlendirecek. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ile İsveç ve Finlandiya dışişleri bakanlarının da katılımıyla düzenlenecek oturumda NATO-AB iş birliği ele alınacak. Toplantı kapsamında, akşam düzenlenecek çalışma yemeğinde ittifakın Rusya’yla ilişkileri de görüşülecek. NATO-Ukrayna Komisyonu oturumunda ise Ukrayna’daki mevcut güvenlik durumu, Minsk Anlaşması’nın uygulanma süreci ve Ukrayna’nın ittifakla ilişkileri hakkında görüş alışverişinde bulunulacak.

Toplantı dolayısıyla Afganistan’daki Kararlı Destek Misyonu’na katkıda bulunan Harekat Ortakları’nın katılımıyla gerçekleştirilecek oturumda, ülkedeki son gelişmeler değerlendirilecek. Öte yandan Bakan Çavuşoğlu’nun Brüksel’de bulunacağı süre zarfında, müttefik ve ortak ülkelerden mevkidaşlarıyla bazı ikili temaslar gerçekleştirmesinin de planlandığı belirtildi. (AnkaraDHA)

ÖNCEKİ HABER

Merkez Bankası yetmedi, devreye Borsa İstanbul girdi

SONRAKİ HABER

‘Türkiye de AB de boş tehdit savuruyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...