02 Aralık 2016 15:03

Merkez Bankası yetmedi, devreye Borsa İstanbul girdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı üzerine Borsa İstanbul tüm nakdi varlıklarını Türk lirasına çevirdi.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yaptığı “Dövizleri Türk lirasına ve altına çevirin” çağrısına ilk yanıtlardan biri Borsa İstanbul’dan geldi. Borsa İstanbul, bugünden itibaren tüm nakdi varlıklarının Türk lirasına çevrilmesine ve Türk lirası hesaplarında tutulmasına karar verdi.

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada, “Borsa İstanbul, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün yaptığı çağrıya destek mahiyetinde, 2 Aralık 2016’dan itibaren tüm nakdi varlıklarının Türk Lirasına çevrilmesine ve Türk Lirası hesaplarında tutulmasına karar vermiştir” denildi.

TMSF DE DOLAR KULLANMAYACAK

Borsa İstanbul'un ardından Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) da alacakların tahsilatında ve bundan sonraki satışlarda yabancı para kullanılmayacağını ve işlemlerin Türk lirası ile yürütüleceğini bildirildi.

Erdoğan dolardaki yükselişin önlenememesi üzerine de Merkez Bankası’na çağrıda bulunmuştu. Erdoğan’ın “Merkez Bankası'nın bağımsızlığına sözüm yoktur. Ama uyarımı yapacağım, o da çözüm yollarını bulacak” açıklaması üzerine Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplanarak dolardaki yükselişi engellemek üzere faiz artırmıştı. Ancak MB’nin bu hamlesi de doların yükselişini engelleyememişti. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

İdil Biret İle başbaşa 

SONRAKİ HABER

Mevlüt Çavuşoğlu, NATO toplantısına katılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...