02 Aralık 2016 14:52

İdil Biret İle başbaşa 

Dünyaca ünlü piyanist İdil Biret yeni yaşını Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall 'de vereceği konserle klasik müzik severleriyle beraber kutlayacak

Paylaş

Bu sene 75. yaşını kutlayan, çağımızın büyük virtüözlerinden İdil Biret Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’de konser verecek. ‘İdil Biret İle Başbaşa’ başlığıyla J.S. Bach’dan Prokofiyef’e, parlak yapıtlardan seçilmiş bir dinleti sunacak olan sanatçı 7 Aralık Çarşamba akşamı klasik müzik severlerle buluşacak.

Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri kapsamında dünyaca ünlü Piyanistimiz İdil Biret, ‘İdil Biret İle Başbaşa’ konseriyle klasik müzikseverlerle buluşacak. J. S. Bach’dan Prokofiyef’e, parlak yapıtların seslendirileceği gece Albert Long Hall’de 7 Aralık, Çarşamba günü gerçekleşecek.

Müzik kariyerine henüz 5 yaşındayken Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’ye verdiği konserle başlayan Ünlü Piyano Sanatçısı İdil Biret, Paris Ulusal Konservatuvarını bitirdikten sonra dünya çapında tanınan bir isim oldu.
İdil Biret, TBMM’nin özel yasasıyla 7 yaşında Fransa’ya gönderildikten sonra Alfred Cortot ve Wilhelm Kempff gibi hocalarla çalışarak, 15 yaşında Paris Ulusal Konservatuvarını birincilikle bitirmiştir. 

Uluslararası festivallerde ve konserlerde ünlü orkestralar ve şeflerle çalan Biret, Chopin, Brahms ve Rachmaninoff’un tüm piyano yapıtlarını kaydederek romantik piyano literatürüne geçmiştir. Birçok uluslararası piyano yarışmasında jüri üyeliği yapan değerli piyanist, 1971’de T.C. Devlet Sanatçısı olmuştur. Boğaziçi Üniversitesinin “Onursal Doktora” unvanına sahip olan Biret, sayısız uluslararası ödül ve nişanla onurlandırıldı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

OHAL’in bilançosu: 83 bin kişi ihraç edildi

SONRAKİ HABER

Merkez Bankası yetmedi, devreye Borsa İstanbul girdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...