02 Aralık 2016 14:08

HDP Sözcüsü: Anayasa değil gizli anlaşma yapılıyor

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında yeni anayasa yapım sürecini eleştirdi ve gizli bir anlaşma yapıldığını söyledi.

Paylaş

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Meclis’te basın toplantısı düzenleyerek anayasa tartışmalarına ilişkin konuştu. Bilgen, haftaya meclis gündemine getirilecek taslağın anayasa değil, gizli anlaşma olduğunu söyledi.

Sosyal medyadaki "başkanlık hayırlı olsun" kampanyasında imzalarını paylaşan AKP milletvekillerini de eleştiren Bilgen, “Kendilerine saygı için hangi metne imza attıklarını bilmeli, açıklamalılar" dedi.

Anamuhalefet, HDP ve toplumun diğer tüm kısımlarının anayasa sürecinden dışlandığını söyleyen Bilgen, “Bu bir tercihtir. Nasıl bugün nasıl 12 Eylül anayasası, aldığı yüzde 90 oya rağmen tartışılmaya devam ediliyorsa, bugünkü gizli anlaşma metni de daha ilk günden itibaren tartışılacaktır” dedi.

Genel Kurul’da MEB ile ilgili kanun görüşülürken, Rusya ile boru hattı anlaşması görüşülürken iktidar milletvekillerinin “başkanlık hayırlı olsun” hashtagiyle imzalarını açıkladılarını söyleyen Bilgen, “Vekillere soruyoruz; başkanlık mı, cumhurbaşkanlığı mı, hiç olmazsa buna açılık getirin. Ayrıca hangi metni gördünüz de imzalıyorsunuz?” diye sordu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kadıköy’de 53. karşılaşma

SONRAKİ HABER

Cinsiyetçiliğe karşı alternatif: Sivil toplum haberciliği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...