02 Aralık 2016 13:18

Diyarbakır Barosu: Elçi’nin faili biran önce tespit edilsin

Öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin meslektaşları Adliye önünde bir araya gelerek adalet talep etti.

Paylaş

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesinin üzerinden 1 yıllık bir zaman geçmesine rağmen hala failinin tespit edilmediğine vurgu yapan Diyarbakır’daki meslektaşları her hafta Cuma günü olduğu gibi bu hafta da adalet taleplerini yineledi.

Diyarbakır Barosu’na kayıtlı hukukçuların her hafta olduğu gibi bu hafta Cuma günü de adalet talebiyle Diyarbakır Adliyesi önünde bir araya geldi. 53 haftadır bir araya gelen avukatlara bu hafta Bölge Barolarından avukatların yanı sıra HDP Diyarbakır Milletvekilleri Ziya Pir, İmam Taşçıer, HDP Mardin milletvekili Mithat Sancar’da katılarak destek verdi.

BAKANLARA ÇAĞRI: SÖZLERİNİZİ TUTUN FAİLİ YARGI ÖNÜNE ÇIKARIN

“Em te ji bîr nakin, Seni unutmayacağız” pankartı arkasında toplanan avukatlar adına konuşan Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen, Tahir Elçi’nin katledilişinin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen etkin bir soruşturma yürütülmediği için failleri ile ilgili hiçbir gelişme kaydedilmediğini ifade ederek tepki gösterdi. Özmen, “Ben buradan bir kez daha sizin aracılığınızla özellikle Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sesleniyorum. Tahir Elçi’nin ailesine, avukatlarına ve Diyarbakır Barosuna verdiğiniz sözleri tutun. Tahir Elçi’yi vuran elleri ve arkasındaki karanlık odakları tespit edin ve yargı karşısına çıkarın” dedi. Özmen, Tahir Elçi’nin failleri bulunup, yargılanana dek dosyanın takipçisi olacaklarını belirterek “Biz Tahir Elçi dostları olarak, Diyarbakır Barosu olarak Tahir Elçi soruşturma dosyasının asla ama asla faili meçhul dosyalar kervanına katılmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Açıklamanın ardından avukatlar, 5 dakikalık oturma eylemi yaptı. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İstismarı canlı yayında itiraf eden sanık hakim karşısında

SONRAKİ HABER

‘Süleymancılar, çocukları ölen ailelere baskı yapıyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...