02 Aralık 2016 13:10

İstismarı canlı yayında itiraf eden sanık hakim karşısında

Manisa Alaşehir'de 4 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunarak öldüren sanık Himmet A.'nın yargılamasına başlandı.

Paylaş

Manisa Alaşehir’de komşusu tarafından kaçırılarak tecavüze maruz kalan ve sonrasında öldürülen Irmak Kupal’ın cinayet davası görüldü. Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, sanık Himmet A. kaldığı cezaevinden SEGBİS ile davaya katıldı.

İşlediği cinayeti katıldığı televizyon programında itiraf eden Himmet A. için Alaşehir Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, “Cinsel amaçlı cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, çocuğu ya da beden ve ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi öldürme, çocuğun nitelikli istismarı” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Manisa, Kütahya, Aydın, Antalya, Ankara, İstanbul ve Diyarbakır baroları duruşmaya katılma talebinde bulundu. Mahkeme heyeti müdahillik taleplerini reddetti. Taleplerin reddedilmesi üzerine duruşmada seyirci olarak bulunan Irmak’ın dedesi, duruşma salonunda bulunan avukatları vekil olarak belirtti.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu da duruşmayı takip etti.

TECAVÜZCÜ SANIK HASTAYMIŞ(!)

Duruşmada ifade veren sanık Himmet A, kimlik bilgilerini hatırlamadığını iddia etti. Hasta olduğunu ileri süren sanık, cezaevinde kalamayacağını söyledi.

Mahkeme heyeti, ifadenin ardından kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına ve akli dengesi ile ilgili rapor alınması için hastaneye sevkine karar verdi. Duruşma 15 Şubat 2017’ye ertelendi.

‘DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

Duruşma sonrası adliye önünde basın açıklaması yapıldı. Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, “Hunharca, acımasızca işlenen bir tecavüz ve cinayetin yargılanması için toplandık. İlk günden beri takip ettiğimiz bu davada öncelikle müdahillik talebimiz kabul edilmedi, ancak Irmak’ın dedesinin talebi üzerine katılabildik. Sanık, ısrarla rahatsız olduğunu dile getirerek işlediği suçu kabul etmedi. Bizler bu davanın takipçisi olmaya devam edeceğiz, peşini bırakmayacağız” dedi. (Manisa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kızıltepe Belediyesi eş başkanları tutuklandı

SONRAKİ HABER

Diyarbakır Barosu: Elçi’nin faili biran önce tespit edilsin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...