02 Aralık 2016 12:46

'Tutuklu vekillerle görüşmemiz neden engelleniyor?'

HDP Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir tutuklu vekillerle gerçekleştirilmek istenen görüşmelerin engellenmesine Meclis’te tepki gösterdi.

Paylaş

HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, HDP milletvekillerinin tutuklanmasına ve tutuklu milletvekilleriyle görüşmenin engellenmesine Meclis Genel Kurulu’ndaki konuşmasıyla tepki gösterdi.

Kocaeli Kandıra Cezaevi’nde bulunan tutuklu vekilleri ziyaret planının güvenlik güçlerince engellendiğini söyleyen Taşdemir, “Maalesef yolda araçlarımızın önü kesildi, durdurulduk ve cezaevine gidemeyeceğimiz söylendi. Resmi bir belge yok, mantıklı bir açıklama yok, sadece valinin şifahen talimatı var. Bu vali hangi yasaya, hangi hukuka, hangi yetkiye dayanarak 5 milletvekilini cezaevine almıyor?” diye sordu.

AKP, CHP ve MHP milletvekillerinin istedikleri kişilerle istedikleri yerde görüşebildiklerine vurgu yapan HDP milletvekili, “Peki, bizler neden görüşemiyoruz?” diyerek ayrımcı uygulamaya dikkat çekti.

Adalet Bakanı’nın “Cezaevlerini ziyaret etmenizin önünde herhangi bir engel bulunmamaktadır” açıklamasına rağmen engelleme yaşandığını belirten Taşdemir, “Vali sizden talimat almıyor mu? Yoksa vali farklı bir paralel yapıdan mı talimat alıyor? Algı yönetmeyin, katakulli çevirmeyin ve simülasyon yapmayın artık!” çağrısında bulundu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Atanmış rektöre karşı mücadelede can veren ODTÜ'lü anıldı

SONRAKİ HABER

Munzur’un Dünya Mirası Listesi’ne alınması için başvuru

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...