02 Aralık 2016 12:28

Nilüfer’de engelsiz ulaşım için şarj dolum istasyonları

Bursa Nilüfer’de akülü tekerlekli sandalye şarj dolum cihazları kentin yoğun olarak kullanılan 13 bölgesine yerleştirildi

Paylaş

Nilüfer Belediyesi, engelli yurttaşların yaşama katılımlarını kolaylaştırmak amacıyla akülü tekerlekli sandalye şarj dolum cihazlarının sayısını arttırdı. İstasyonları, ulaşımda önem taşıyan 13 noktaya yerleştirdiklerini belirten Nilüfer Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey, “Akülü tekerlekli sandalye kullanıcıları Nilüfer’de daha rahat ve özgürce gezebilmeli” dedi.

Kurulan şarj ünitelerinde aynı anda 3 araç şarj edilebilyor ve 10-12 saat süren tam şarj süresini 3 saate indiren ünitelerde 15-20 dakikalık kısmi dolum yaparak da engelli yurttaşlar yollarına devam edebiliyor.

Bozbey, “Bu bizim için çok önemli. Çünkü biz, bu toplumda hem mimari hem teknik hem de yaşamın her alanından engelli bireylerin de eşit biçimde yararlanması için çalışıyoruz. Yıllardır bu konuda birçok proje ürettik, üretmeye de devam ediyoruz” dedi.

Başkan Bozbey, 2017 yılında da belirlenen noktalar ve gelen taleplere göre kentin farklı yerlerinde de akülü tekerlekli sandalye şarj istasyonlarını kuracaklarını kaydetti. 

Akülü tekerlekli sandalye şarj dolum istasyonlarının bulunduğu alanlar şöyle: 

Gölyazı Belediye Hizmet Binası, Konak Mahallesi (Dernekler Yerleşkesi), Yüzüncüyıl Mahallesi (Nazım Hikmet Kültürevi), Ertuğrul Mahallesi (Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi), Görükle Mahallesi (Uludağ Üniversitesi), Barış Mahallesi (FSM Bulvarı Elişi Pazaryeri), Ataevler Mahallesi (Magazin Alışveriş Merkezi), Konak Mahallesi (Engelsiz Eskrim Okulu), İhsaniye Mahallesi (Nilüfer Belediyesi Halk Evi), İhsaniye Mahallesi (Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi), Fethiye Mahallesi (M.E.B Nilüfer Rehberlik Araştırma Merkezi), Odunluk Mahallesi (CarrefourSA Alışveriş Merkezi), Görükle Mahallesi (Kazım Koyuncu Sokağı). (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Van’da Kayyım 163 belediye çalışanının sözleşmesini feshetti

SONRAKİ HABER

MEB'de 3 bin 592 personel göreve iade edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa