02 Aralık 2016 10:15

CHP İBB Meclis üyesi: Tüm yangın merdivenlerini kontrol edin

CHP İBB Meclis Üyesi Mehmet Berke Merter, İstanbul’da bulunan Yurtların yangın merdivenleri ve itfaiye raporlarının gözden geçirilmesini istedi.

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Mehmet Berke Merter, Adana'nın Aladağ İlçesi'nde öğrenci Yurdu’nda çıkan yangın sonrası,yangın merdivenlerinin kapılarının kilitli olması sebebiyle öğrencilerin yaşamını yitirdiğini hatırlattı. Merter, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Başkanlığına, İstanbul da ki devlet ve özel yurtların denetiminin acilen gözden geçirilmesini ve yurtların, okulların, kapalı spor salonların, sinema ve tiyatroların yangın merdivenlerinin mevcut yangın yönetmenliklere ve şartlara uygun olup olmadığının denetlenmesini talep etti.

Merter, hazırladığı yazılı soru önergesini İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın cevaplaması isteği ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Müdürlüğüne sundu. 

Merter, İstanbul Büyük Şehir Belediyesine İstanbul da ki Yurtların, ‘Yurtlar Yönetmenliği’ ne uygun olup olmadığını, yangın tüplerinin olup olmadığı, elektrik trafolarının gözden geçirilip geçirilmediğini kontrol edilmesini dünüşüyormusunuz diye sordu.

CEVAPLANMASI İSTENİLEN SORULAR

* Yurtların açılması ve işletilmesi Bakanlığın iznine tabi olduğu bilinmekle birlikte olası bir yangında sorumlusu Belediyelerdir. İstanbul da ki Yurtların, “Yurtlar yönetmenliği” ne uygun olup olmadığının denetlenmesini, işletme ruhsatlarının olup olmadığını tekrar kontrol etmeyi düşünüyor musunuz?

* Yurtların, okulların, kapalı spor salonların, sinema ve tiyatroların yangın merdivenlerinin mevcut yangın yönetmenliklere ve şartlara uygun olup olmadığının denetlenmesini, Yurtlarda ki yangın merdivenlerinin çıkış kapılarının açılıp açılmayacağının kontrolünün yapılmasını düşünüyor musunuz! 

* Yurtlarda, okulların, kapalı spor salonların, sinema ve tiyatroların yangın tüplerinin olup olmadığı, kullanım tarihlerinin geçip geçmediğinin kontrol edilmesini düşünüyor musunuz?

* Yurtların, okulların, kapalı spor salonların, sinema ve tiyatroların güvenlik ve teknik denetimlerin gözden geçirilmesini düşünüyor musunuz?

* Yurtların, okulların, kapalı spor salonların, sinema ve tiyatroların elektrik trafolarının gözden geçirilmesini ve kontrol edilmesini düşünüyor musunuz?

* İstanbul’da ki kamu kurum ve kuruluşları, vakıf ve derneklerin açtıkları tüm öğrenci yurtlarının tespitinin yapılmasını, gerekli uyarıların yapılmasını bu vesile ile İstanbul'da ki tüm yangın merdivenlerinin ve İtfaiye raporlarının tekrar kontrol edilmesini öneriyoruz.

* Bu denetimlerin yapılması için İBB İtfaiye Ruhsat ve Kontrol Şefliğiyle beraber çalışacak meclis üyelerinden oluşan yerinde denetim komisyonu kurulmasını öneriyoruz.
 

ÖNCEKİ HABER

‘Cerrah İstanbul’a gönderilen raporu imha etmemi istedi'

SONRAKİ HABER

Böke: Maceraperest dış politika Türkiye’yi krize taşıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...