02 Aralık 2016 08:43

Yıldırım: Vatandaşlarımız serinkanlı olsun, sakin olsun

Başbakan Binali Yıldırım, ekonomideki dalgalanmalara ilişkin, 'Vatandaşlarımız serinkanlı olsun, sakin olsun, bunların hepsi gelip geçecek' dedi. 

Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen KOBİ'ler İçin Nefes Kredisi Lansmanı'nda konuştu.

Yıldırım, küresel ekonomideki hareketliliğin petrol üretiminin kısıtlanması kararı ile yeni bir boyut kazandığını öne sürerek, bunları yakından takip ettiklerini ve bugün Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nu toplayacaklarını söyledi. Alınması gereken kararların paylaşılacağını ifade eden Yıldırım,  Türkiye’nin bugün yaşadığı şartların daha ağırlarını geçtiğimiz yıllarda 4-5 kez yaşadığını, emsali dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş bir felaketten dönüldüğünü savundu. ABD seçimlerinden sonra başlayan bu sürecin, dünyadaki özellikle gelişmekte olan ülkelerin tamamında olumsuz etkilerinin olduğunu söyleyen Yıldırım, bu etkilerin geçici olduğunu iddia ederek, “Vatandaşlarımız serinkanlı olsun, sakin olsun, bunların hepsi gelip geçecek. İnşallah 2017 bu yıllara göre çok daha iyi olacak. Çünkü biz hesaplarımızı bütçemizi buna göre yaptık, kamu yatırımları için 2017 bütçesinde 80 milyar TL’ye yakın bir kaynak aktardık” dedi.

'TEDBİRLERİMİZİ ALACAĞIZ'

Yıldırım. “Bizim bu yaptığımızı ABD şimdi yapmak istiyor. ABD bütün kaynakları içeride kullanmak istiyor. Dışarıdaki ABD sermayesini ülkesine tekrar geri getirmeye çalışıyor. Bunun içinde söylemler, bir takım eylemler içerisinde. Tabi ki biz öncelikli olarak ülkemizin ekonomisinin bu geçici süreçte en az şekilde etkilenmesini sağlayacak tedbirlerimizi alacağız” dedi. 

Merkez Bankası’nın da kendi kapasitesinde bağımsız olarak kararlar aldığını öne süren Yıldırım, “İnşallah bu yaptığınız güzel girişim başka yeni projelerle devam eder. Diğer bankalarımıza da bir örnek olsun” dedi. Yıldırım, esnafı, işverenleri ve ticari hayatı önemli ölçüde rahatlatacak bir çalışmanın yapıldığını, önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklanacağını belirtti. (ANKA) 
 

ÖNCEKİ HABER

Selahattin Demirtaş'ın sansürlenen röportajı

SONRAKİ HABER

Yurt faciasında 2 kişi gözaltına alındı 3 kişi serbest

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...