02 Aralık 2016 06:32

Bozkır karla kaplandı

Kar yağışı, İç Anadolu Bölgesinde etkili olmaya başladı. Kayseri, Nevşehir ve Kırşehir güne bembeyaz uyandı.

Paylaş

Kayseri'de vatandaşlar güne karla uyandı. İşe giden vatandaşlar yolda yürürken kaygan zemin nedeniyle zorluk çekti. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü bugün en düşük hava sıcaklığının eksi 3, en yüksek hava sıcaklığını ise sıfır derece beklendiğini açıkladı. Müdürlük, bölge genelinin çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı geçeceğini tahmin ediyor. Kent merkezinde kar yağışının gün boyunca aralıklarla süreceği bildirildi.

ERCİYES'TE PİSTLER KAR DOLMAYA BAŞLADI

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes'te kar yağışı sürüyor. Tekir yaylası, Sütdonduran, Şeytanderesi, Çobanini ve zirvede kar yağışının daha etkili olduğunu kaydeden yetkililer, kayak pistlerinin de karla dolmaya başladığını, dün gece suni karlama sistemlerinin de çalıştırıldığını, önümüzdeki günlerde kayak sezonunun açılabileceğini söylediler.  Meteoroloji yetkilileri bugün ve yarın kar yağışının gün boyu aralıklarla etkili olacağının tahmin edildiğini belirterek, yetkililerin ve vatandaşların yaşanabilecek kısmi don olaylarına karşı dikkat olmalarını istedi. Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı yetkilileri de bölgeyi etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle ekiplerin hazır bekletildiğini, şu an için kapalı yol bulunmadığını kaydetti.

PERİBACALARI BEMBEYAZ

Peribacalarıyla ünlü Kapadokya bölgesinde kar yağışı dün gece başladı ve aralıklarla devam ediyor. Kar yağışı sonrasında beyaza bürünen peribacaları, kışın da turistlerin ilgisini çekiyor. Nevşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, gece boyunca herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için mesai yaptı.

Kar yağışının etkisini gösterdiği Kırşehir'de de belediye 50 kişilik karla mücadele ekibi oluşturdu.Kar yağışı nedeniyle sıkıntı yaşanabilecek yerlerde ekipler gerekli çalışmaları yaptılar. Kar yağışının zaman zaman etkili olduğu Kırşehir'de kapalı yol bulunmuyor. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de 8 hakim ve savcıya gözaltı

SONRAKİ HABER

Cezaevlerinde bulunan kişi sayısı yüzde 11,7 arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...