02 Aralık 2016 04:40

‘Türk Akımı’ anlaşması TBMM'de kabul edildi 

Türkiye ile Rusya arasında 10 Ekim'de İstanbul'da imzalanan anlaşma, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Paylaş

Sputnik’ten Yurdagül Şimşek’in haberine göre ‘Türk Akımı’ projesine yönelik teknik, ekonomik ve hukuki çerçeveyi belirlemek amacıyla Türkiye ile Rusya arasında 10 Ekim'de İstanbul'da imzalanan anlaşma, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Böylece Başbakan Yıldırım'ın 6 Aralık’ta gerçekleşecek Moskova ziyareti öncesinde Türk Akımı'nın Meclis'teki onay süreci tamamlanmış oldu.

TBMM Dışişleri Komisyonu'nda 29 Ekim Salı günü kabul edilen ‘Türk Akımı’na ilişkin anlaşma AKP’nin verdiği grup önerisi ile TBMM Genel Kurulu gündeminin ön sıralarına çekildi. Eğitimle ilgili tasarının yasalaşmasının ardından Genel Kurul’da ‘Türk Akımı’ anlaşmasına ilişkin tasarı görüşüldü.

‘Türk Akımı’ anlaşmasının TBMM’deki oylamasına 223 milletvekili katıldı. Anlaşma 7’ye karşı 210 milletvekilinin oyu ile kabul edildi. Oylamada 7 milletvekili de çekimser oy kullandı. Anlaşma Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylayıp Resmi Gazete’de yayımlanması ile de resmen yürürlüğe girmiş olacak.

TBMM’nin geç saatlere kadar süren çalışması sırasında Başbakan Binali Yıldırım da Genel Kurul’a geldi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun görüşmelerini bir süre izleyen Yıldırım, daha sonra Meclis’ten ayrıldı.(HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Peru'da 6.3 büyüklüğünde deprem 

SONRAKİ HABER

Kıbrıs için görüşmeler yeniden başlayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa