28 Mayıs 2012 05:18

Rektörlük ‘alternatif şenliğe’ tahammül edemedi

GAZİANTEP Üniversitesi’nde öğrencilere yönelik baskıların ardı arkası kesilmiyor. Okul içinde düzenlenen Newroz nedeniyle birçok öğrenci hakkında soruşturma açılan, ülkücü saldırıların ardından saldırıya uğrayanların soruşturmaya uğradığı üniversitede şimdi de öğrencilerin düzenlediği alt

Rektörlük ‘alternatif şenliğe’ tahammül edemedi
Paylaş

BU PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU

Resmi şenliklerin açılışında konuşan Rektör M. Yavuz Coşkun, “Bu günler, gençlerimizin, mensuplarımızın bir arada bilim, kültür, sanat etkinliklerini gerçekleştirdikleri çok özel günlerdir. Gaziantep Üniversitesi olarak bahar şenliklerini bilim, kültür ve sanat şenlikleri olarak kutluyoruz ve gençlerin bu dolu dolu bilim, kültür ve sanat şenliklerine katılmalarını istiyoruz. Gençlere her türlü desteği vermeye hazırız. Yapacağınız her türlü etkinlikte yönetim olarak arkanızda olacağız” demişti. Coşkun’un bu konuşmasından hemen sonra alternatif şenlik yapmak isteyen öğrencilerin bulunduğu alana çok sayıda sivil polis, çevik kuvvet polisi ve TOMA araçlarıyla yığınak yapıldı.

Şenliklerin ilk gününde etkinliklerini gerçekleştirmek için bir araya gelen öğrencilere, polis ve özel güvenlik görevlileri sık sık ‘dağılın yoksa müdahale edilecek’ şeklinde uyarıda bulundu. Engelleme girişimlerine rağmen kendi etkinliklerini gerçekleştirmeye çalışan, fotoğraf sergisi açan, hukuk atölyesi oluşturan, ağaçları süsleyerek ‘özgürlük ağacı, ölümsüzler ağacı ve kadın ağacı’ isimleri veren öğrenciler, polisin uyarılarına ‘Baskılar bizi yıldıramaz’ sloganlarıyla karşılık verdi. Hep birlikte türküler söyleyen ve halaylar çeken öğrenciler daha sonra dağıldı.

Öğrenciler şenliklerin ikinci gününde de engelleme girişimleriyle karşılaştı. Etkinlikler için getirilen ses sisteminin okula sokulması engellendi. Öğrencilerin tepkisi üzerine geri atım atılsa da ‘alternatif şenliklere’ tahammülsüzlük bununla sınırlı kalmadı. Ses sisteminin içeriye girmesini sevinçle karşılayan öğrencilere seslenen bir güvenlik görevlisi, “Böyle yaparsanız ses sistemini içeri almam. Sizin amacınız belli” dedi. Etkinlikler sırasında haber takibi yapan gazetemiz muhabiri de engellenmek istendi. Bir özel güvenlik görevlisi aynı zamanda öğrenci olan muhabirimizi “Senin hakkında soruşturma açılacak” diyerek tehdit etti. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kanada ABD olmasın diye...

SONRAKİ HABER

Köylerde ÖTV karşıtı kampanya sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...