01 Aralık 2016 16:22

CHP’li Eren Erdem tutuklu vekillerle görüşmesini anlattı

Tutuklu HDP milletvekillerini cezaevinde ziyaret eden CHP’li Eren Erdem izlenimlerini paylaştı.

Paylaş

CHP milletvekilleri Fikri Sağlar, Ali Şeker ve Orhan Sarıbal’la birlikte Edirne ve Silivri Cezaevlerindeki tutuklu siyasetçilerle gazetecileri ziyaret eden Eren Erdem izlenimlerini Duvar’la paylaştı. “Seçilmiş milletvekillerinin tutuklu yargılanmasını doğru bulmuyoruz” diyen Erdem “Ben ya da bir başka milletvekili seçildiği yerin değil, Türkiye’nin milletvekilidir. Demirtaş da 6 milyon değil 81 milyonun temsilcisidir. Bunların susturulması halkın susturulmasıdır. Karar siyasidir, anayasaya aykırıdır. Devletin de gelecekte başını sıkıntıya sokacaktır” dedi.

‘GÜVENLİK İÇİN’ TECRİT!

Eren Erdem, Demirtaş’ın tecritte olduğu iddialarıyla ilgili de cezaevi müdürünün “Demirtaş’a yönelik provokasyonları önlemek için onu özel bir alana aldık” sözlerini aktardı. Erdem, “Ne kadar absürd bir ifade olsa da cezaevi müdürü ‘güvenliği için tecritte’ ifadesini kullandı” dedi.

‘TUTUKLANACAĞIMIZIN DUYUMUNU ALMIŞTIK’

Demirtaş’la yaklaşık 40 dakika süren bir görüşme yaptıklarını anlatan Eren Erdem, Demirtaş’ın en dikkat çeken açıklaması diyerek şu sözlerini aktardı: “Biz tutuklanacağımızın duyumunu 15 gün öncesinden almıştık. Ben rahatlıkla başka bir ülkede olabilirdim, ama ben başka bir ülkede özgürce yaşamak yerine kendi ülkemde hapiste olmayı tercih ederim.”

‘YETER Kİ BARIŞ GELSİN, BENİ TAKSİM’DE ASSINLAR’

Silivri Cezaevi’nde Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile Cumhuriyet yazar ve yöneticilerini ziyaret ettiklerini söyleyen Erdem, daha önce CHP ve SHP’de de siyaset yapan Türk için “Türkiye’nin barış sembolü” dedi. Erdem görüşmeye dair izlenimlerini ise “74 yaşında kalbi pille çalışan değerli bir siyasetçi olan Ahmet Türk ‘yeter ki ülkeme barış gelsin, istiyorlarsa beni Taksim’de assınlar, altına imza atmaya hazırım’ dedi. ‘Yeter ki kan dursun, çocuklar ölmesin, ben her şeye hazırım’ diyor” şeklinde anlattı.

‘CUMHURİYETÇİLERİN TEK DERDİ CUMHURİYET’

CHP’li Eren Erdem Cumhuriyet yazar ve yöneticilerine ziyaretlerinde de tek gündemin Cumhuriyet gazetesinin yaşaması olduğunu belirterek, “Cumhuriyet yazarlarının en büyük talebi gazeteye daha kitlesel destek olunması. Hepsi kendilerinden vazgeçmiş gazetenin varlığını düşünüyor. Bir an önce de iddianamenin hazırlanmasını istiyorlar” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kayserili öğrenciler ve KESK: Güvenli barınma haktır!

SONRAKİ HABER

TL Suriye lirası karşısında da değer kaybediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...