01 Aralık 2016 14:08

Siyasi tercihlerin bedelini yoksul halk çocukları ödüyor

KESK Adana Şubeler Platformu Aladağ’da hayatını kaybeden çocuklar için açıklama düzenledi.

Paylaş

İhraç ve açığa almalara karşı eylemlerine devam eden KESK Adana Şubeler Platformu bu akşamki eylemlerini Aladağ’da kız öğrenci yurdunda yaşanan yangınında hayatını kaybeden 11 çocuk için gerçekleştirdi. Atatürk Parkı’nda bir araya gelen emekçiler ölümlerin sorumlusunun çocukları cemaatlere mahkum edenler olduğunu vurguladı. Hükümetin görevinin kamusal parasız ve nitelikli eğitim üretmek olduğunu ifade eden KESK Dönem Sözcüsü Tonguç Özkan, “Yurt açığını gidermekle sorumlu olanların siyasi tercihlerine bağlı olarak cemaat ve özel yurtları teşvik etmesinin bedelini yoksul halk çocukları canları ile ödemektedir” dedi.

YURTLAR CEMAATLERE BIRAKILDI

Hükümetin 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında bir cemaate karşı mücadele adı altında toplumsal muhalefeti hedef alan uygulamaları hayata geçirdiğini dile getiren Özkan, diğer yandan çocuklara istismar ile gündeme gelen denetimsiz yurtlarla, çocukların hayatını hiçe sayan cemaatlere müsamaha göstermesinin manidar olduğunu söyledi.

Temel eğitim yaşındaki çocuklar için sadece devletin yurt açabildiğini ifade eden Özkan, özellikle 4+4+4 eğitim sistemi sonrası hükümetin kamudan elini çekmesi ile bu alanda faaliyet yürüten vakıf ve cemaatler için fırsat doğduğunu dile getirdi. İhmaller zincirinin sorumlusunun çocukların eğitim ve barınma hakkını cemaatlere teslim edenler olduğunu söyleyen Özkan, sorumluların hesap vermesi için mücadele edeceklerini ifade etti. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adli Tıp: Çocukların ruhsal sağlığı bozuldu

SONRAKİ HABER

Eğitim-Sen Örgütlenme Sekreteri İsmail Sağdıç Malatya'daydı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...