01 Aralık 2016 13:48

Cinsel istismar davası 9 Şubata ertelendi

İzmir’de bir köy okulunda müdürünün çocuklara cinsel istismarda bulunmasına dair açılan davanın 4. duruşması görüldü. Duruşma 9 Şubat'a ertelendi.

Paylaş

İzmir’de bir köy okulunda müdür olan Adil Ş.'nin çocuklara cinsel istismarda bulunmasına dair açılan davanın 4. duruşması görüldü. Duruşma 9 Şubat tarihine ertelendi.

İzmir'in Menderes İlçesi'nde, 2 yıl önce yaşları 6 ile 11 arasında değişen 6 kız öğrenciye, ‘cinsel içerikli film izlettiği’ ve ‘istismarda bulunduğu’ iddiasıyla hakkında 102 yıl hapis cezası istemiyle dava açılan okul müdürü Adil Ş.'nin yargılandığı davanın 4'üncü duruşması 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Tutuklu sanık Adil Ş. ve avukatı ile müşteki avukatlarının hazır bulunduğu duruşmayı, çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile mağdurların yakınları ve CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel de izledi. Yoğun katılımdan dolayı çok sayıda kişi mahkeme salonuna sığmadı.

Duruşmada ilk olarak mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumu 6.İhtisas Dairesi’nden mağdur çocuklardan birinin ruh salığının bozulduğunu, diğer mağdurların raporlarının henüz yazılmadığını belitti. Menderes İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Saadet Özkan’ın okula gelip gelmediği yönünde istenilen sınıf defteri, ek ders ve saat çizelgesi, maaş bordolarının geldiğini belirten mahkeme heyeti, sanığın belirttiği gibi Saadet Özkan’ın hiç okula gelmediği ve erken çıktığı gibi durumların olmadığının anlaşıldığını söyledi.

‘DERS DEFTERLERİ VE ÇİZELGELER SANIĞI YALANLADI’

Müşteki avukatlardan Gülce Mutoğlu Kılavuz, dosyaya gelen ders defteri ve kendilerindeki çizelgelerin sanığın bu güne kadar yaptığı savunmaların yalan olduğunu ortaya çıkardığını söyleyerek, tanık Saadet öğretmen hakkında yaptı suçlamaların asılsız olduğunu belirtti. Kılavuz sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

‘SANIK YİNE SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ’

İddia makamı da bütün mağdurlarla ilgili hazırlanan raporun dosyada tamamlanması ve eksikliklerin giderilmesi amacıyla tutukluluğun devamını talep ederken, sanık Adli Ş. ise yaptığı savunmasında yine tanık öğretmen Saadet Özcan'ın derslere girmediğini ve öğrencilerle ilgilenmediğini, çocuklara her konuda kendisinin yardımcı olduğu iddia etti. Kendisini haklı çıkartmak için uzun uzun çocuklar ve köylülerle iyi ilişkilerinin olduğunu anlatan sanık Adil Ş. , “Çocuklara tacizde bulunsaydım çocuklar okula gelip benimle konuşmazdı. Tacize uğrayan çocuklar tacizcisinin yanına gider mi? Eski savunmalarını tekrarlıyorum ve suçlamaları kabul etmiyorum” diye konuştu.

Savunmaların ve taleplerin ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti ise, çocukların ruh salığı ve psikolojilerinin bozulup bozulmadığının tespiti için İstanbul Adli Tıp Genel Kurulu’ndan gelecek olan raporların beklenmesin, sanığın tutukluluk halinin devamına ve davanın 9 Şubat’a ertelenmesine karar verdi.

ÇOCUKLARIN KORKUSU DEVAM EDİYOR

Öte yandan bir önceki duruşmada mağdur çocukların İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine karar verilmişti. Ara karar doğrultusunda 16 Kasım günü İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda uzmanların karşısına çıkan 5 kız çocuğu, tacizden iki yıl sonra yaşadıkları olayları anlatırken, uzmanların yaşadıklarıyla ilgili yönelttikleri soruları cevaplandıran öğrencilerin, korkuyla Adil Ş.'yi kastederek, “Anlattıklarımızdan sonra o çıkmaz değil mi?” diye sordukları öğrenildi.

KADINLAR: SONUNA KADAR DAVANIN TAKİPÇİSİYİZ

Duruşma öncesi kadın örgütleri ve sendika temsilcileri adliye girişinde basın açıklaması yaptı. “Çocukların cinsel istismarına sesiz kalmıyoruz” yazılı pankart açan kadınlar sık sık, “Çocuk istismarını aklatmayacağız” ve “Yaşasın kadın dayanışması” sloganları attı.

Açıklamada konuşan cinsel istismara uğrayan öğrencilerin öğretmeni Saadet Özkan, 2 buçuk senedir bir mücadele verdiklerini ifade ederek, “Ülkemizin yoksul gariban çocuklarına sahip çıkmalıyız ve bir bütün olmak zorundayız. Bir insan olarak şunu istiyorum; AKP, CHP, MHP ve HDP hepsi bir araya gelerek çocuklar için bir yasa çıkartsınlar. Bizim masum çocuklarımız güçlensin. Yasalar masumlardan, çocuklardan yana olsun. Çocuklarımız artık acı çekmesin istiyorum” dedi. Kadın örgütleri de yaptığı açıklamalarla, cinsel saldırı ve kadın cinayetleri davalarının takipçi olarak faillere yeterli ceza alınmasını sağladıkları gibi bu davanın da sona kadar takipçisi olacaklarını vurguladı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Suruç Katliamının 500. günü, dosya hâlâ gizli

SONRAKİ HABER

Onlarca kişi gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...