01 Aralık 2016 13:17

Siyah katili polis yargılanmayacak

ABD’de siyahi Keith Lamont Scott’ı öldüren polis yargılanmayacak.

Paylaş

ABD’de Keith Lamont Scott adlı siyahı öldüren polisin yargılanmasına gerek görülmediği bildirildi. Olayın ardından ‘Siyahların Yaşamı Değerlidir’ (Black Lives Matter) aktivistleri öncülüğünde günlerce süren gösteriler düzenlenmişti.

Kuzey Carolina’nın Charlotte kentinde, 43 yaşındaki Scott’u öldüren ve günlerce süren protesto gösterilerine neden olan Polis Memuru Brentley Vinson hakkında Bölge Savcılığı kararını verdi.

Savcı Andrew Murray, düzenlediği basın toplantısında, Vinson’ın tutumunun yasalara uygun olduğunu ve söz konusu polis memuruna herhangi bir suçlama yöneltilmeyeceğini, yargılanmasına gerek görülmediğini söyledi.

‘SİLAH TAŞIYORDU’

Olay sırasında başka bir ihbar nedeniyle bölgede bulunan polisin Scott’ın aracında uyuşturucu madde kullandığını fark etmesi üzerine sorgulamak istediğini iddia eden Murray, Scott’ın araçtan elinde silahla çıkması ve en az 10 kez tekrarlanan komutlara uymaması üzerine polisin ateş ettiğinin belirlendiğini savundu.

Murray, öldürülen siyahın ailesinin Scott’ın silahsız olduğu yönündeki iddialarının gerçeği yansıtmadığını savunarak, Scott’ın silah satın aldığı dükkanın sahibinin ifade verdiğini ve güvenlik kamerası görüntülerinde de maktulün silah taşıdığının görüldüğünü ifade etti.

AİLE KARARA TEPKİ GÖSTERDİ

Scott’ın ailesi ise karar nedeniyle büyük hayal kırıklığı yaşadıklarını, tek istediklerinin polisin yanlış yaptığını görmesi olduğunu kaydetti. Çarşamba akşamı da yaklaşık 100 kişi Charlotte’deki karakolun önünde ‘Sistemin tamamı suçlu’ sloganları atarak eylem yaptı. Charlotte-Mecklenburg polisi twitterdan yaptığı açıklamada 4 eylemcinin trafiği engellemek suçundan göz altına alındığını duyurdu.

Charlotte’ta 20 Eylül’de gerçekleşen olayın ardından ‘Siyahların Yaşamı Değerlidir’ (Black Lives Matter) aktivistleri öncülüğünde günlerce süren gösteriler düzenlenmiş, eyalet valisi kentte olağanüstü hal ilan etmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Yıldız’ı protesto edenlere açılan dava görüldü

SONRAKİ HABER

Baydemir: Demirtaşlar, ülkenin onurlu geleceğinde yer alacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...