01 Aralık 2016 13:02

AKP Fidan ve Akar’ın dinlenmesine karşı çıktı

Darbe Girişimini Araştırma Komisyonunda MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın dinlemesi talep edildi, AKP reddetti.

Paylaş

TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonunda CHP ve MHP; MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın dinlemesini talep etti, AKP kabul etmedi.

CHP’li Komisyon Üyesi Aytun Çıray MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın komisyonda dinlenmesi için oylama talebinde bulunacağını bildirdi. Aytun Çıray, 15 Temmuz’un aydınlatılması için Fidan ve Akar’ın komisyona gelmesi gerektiğini vurgulayarak, iki ismin davet edilmesinin zorunlu olduğunu bildirdi. MHP’li Komisyon Üyesi Mehmet Erdoğdu ise MİT müsteşarı, kuvvet komutanları ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın ve darbenin mali ayağıyla ilgili bilgi verecek kişilerin komisyona getirilmesini talep etti.

KOMİSYONDA PAPA TARTIŞMASI

AKP’li Komisyon Üyesi Selçuk Özdağ, Fethullah Gülen’in Türkiye’yi terk etmeden önce  Papa ile  görüşmesine kimin aracılık ettiğinin Dışişleri Bakanlığına sorulmasını talep etti. CHP’li Aykut Erdoğdu ise “Papayı da çağıralım o zaman komisyona” deyince Özdağ “Papa öldü kardeşim, lütfen sulandırmayın” diye yanıt verdi. Erdoğdu ise “yeni Papayı çağırırız” dedi.

Selçuk Özdağ ile Aykut Erdoğdu arasındaki bir süre papa diyaloğu yaşandı.

OYLAMA YAPILMADI

Aykut Erdoğdu; Fidan ve Akar’ın komisyona davet edilmesi konusunda oylama yapılmasını yineleyince Komisyon Başkanı Reşat Petek “Hayır oylamayacağız. Çünkü süreç devam ediyor. Şu anda gündemimiz bellidir. Konuyu dinleyeceğiz. Şu anda gündeme geçmemiz gerekiyor. “ dedi. Aytun Çıray ise “Bizim önergemizi onaylayıp onaylamama hakkınız yok. Önergemiz hukuka aykırı olarak oylanmamıştır” diye tepki gösterdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Küresel Isınma Kurultayı var ekoloji örgütünden temsilci yok

SONRAKİ HABER

Ağbaba, cezaevindeki çocukları Meclis gündemine taşıdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...