01 Aralık 2016 12:52

Soma protestosu davasında 44 kişi beraat etti

301 işçinin hayatını kaybettiği Soma Katliamı sonrası, Aydın’da sorumluları protesto edenlerden 44’ü için açılan davanın duruşması görüldü.

Paylaş

Resmi rakamlara göre 301 işçinin hayatını kaybettiği Soma Katliamı sonrası, Aydın’da sorumluları protesto edenlerden 44’ü için açılan davanın duruşması görüldü. Duruşmada 77 kişinin beraatine karar verildi.


Aydın’da 2 yıl önce, 3 bin kişinin katıldığı Soma eyleminde 44 kişi hakkında polise mukavemetten dava açıldı. 44 kişinin içinde olan EMEP İl Başkanı Abdurrahman Saran ve Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Gün halkı kışkırtmakla da suçlanıyordu. 2 yıl süren davanın son duruşması görüldü. Duruşmada 44 kişinin beraatine karar verildi. Duruşma sonrası adliye önünde yapılan açıklamada, “Bu yargılama göstermiştir ki suçlu, yargılanmamızı isteyen güçlerdir. 301 işçinin katledildiği Soma davasında yürümek ve düşüncesini ifade etmek en temel insan hakkıdır. Bu davanın sonucu haklı olduğumuzu göstermiştir. Soma’daki katliama neden olan bu sistem, bugün de Şirvan’da işçilerin toprak altında kalmasından, Aladağ’da yanarak ölen çocuklarımızdan sorumludur” denildi. (Aydın/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Aladağ’a sessiz kalma çağrısına para cezası tehdidi

SONRAKİ HABER

Küresel Isınma Kurultayı var ekoloji örgütünden temsilci yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...