01 Aralık 2016 12:58

Aladağ’a sessiz kalma çağrısına para cezası tehdidi

Adana Çukurova Üniversitesi’nde Aladağ’la ilgili bildiri dağıtmak isteyen öğrenciler tehdit edildi.

Paylaş

Adana Aladağ’da ortaokul öğrencilerinin kaldığı yurtta çıkan yangın sonucu hayatını kaybeden on iki kişi için ‘12 arkadaşımız için sessiz kalmayacağız’ başlıklı bildiri dağıtan Emek Gençliği üyesi öğrenciler polis ve ÖGB tarafından engellenmek istendi.

Merkez yemekhanede bildiri dağıtarak, ölümlerin kader olmadığını, denetimsizlik ve emekçi çocuklarının cemaatlere teslim edilmesinin sonucu olduğunu anlatan öğrenciler, bildiri dağıtımının ardından yemekhane çıkışında sivil polisler tarafından durduruldu. Polis ve özel güvenlik birimleri (ÖGB) tarafından kimlikleri alınan öğrenciler, polisler tarafından ‘rektörlükten izinsiz bildiri dağıttıkları’ gerekçesiyle engellenmek istendi. Kimliklerinin fotoğrafı çekilerek rektörlüğe gönderilmesinin ardından polisler, güvenlik görevlisine ‘öğrencilere para cezası verilmesi’ talimatını verdi.

‘POLİS ÜNİVERSİTE YÖNETİMİNE KARIŞAMAZ’

Yaşananlarla ilgili Evrensel’e konuşan öğrenciler, hükümetin eğitim politikalarının bu katliamdan doğrudan sorumlu olduğunu ve oluşabilecek tepkileri de kolluk kuvvetleri ile engellemek istediğini söyledi. Polisin kampüsü kendi denetiminde bir alanmış gibi gördüğünü söyleyen öğrenciler, polisin ÖGB’ye talimat verme yetkisinin olmadığını, rektörlüğün polisin tavrı konusunda nasıl davranacağını takip edeceklerini söyledi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Sarı basın kartı gazetecilik ruhsatı değildir'

SONRAKİ HABER

Soma protestosu davasında 44 kişi beraat etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...