01 Aralık 2016 12:29

‘Hukuksuz ihraç ve açığa almalar aileleri dağıtıyor’

KESK, OHAL KHK’larıyla ihraç edilen ve açığa alınan kamu emekçileri için eylem yaptı.

Paylaş

KESK Ankara Şubeler Platformu, Mamak Belediyesi önünde kamu emekçilerinin OHAL KHK’larıyla ihraç edilmesi ve açığa alınmasına tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, ihraç edilen kamu emekçilerinin hayatlarının dağıtıldığı ifade edildi.

KESK’e bağlı Tüm Bel Sen’in üyesi Mamak Belediyesi’nden 5, Keçiören Belediyesi’nden ise 2 kişi ihraç edildi. İhraç edilenlerden biri de 2 engelli çocuğu olan Hüsnü Gençtürk’tü. 21 ve 16 yaşlarında 2 çocuğu olduğu, ikisininde yatalak olarak hayata devam etmeye çalıştığı belirtilirken, çocukların bakımıyla da Gençtürk’ün ilgilendiği ifade ediliyor.

Duruma tepki gösteren KESK üyeleri, Mamak Belediyesi önünde bir araya geldiler. Açıklama öncesinde KESK üyeleri “geri döneceğiz” yazılı tişörtler giydiler.  Emekçilere CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz da destek verdi. Burada konuşan Tüm Bel Sen Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Âdem Yavuz Kaya “Gün geçmiyor ki, bir KHK listesi önümüzdeki gelmesin ve arkadaşlarımız ihraç edilmesin. Hiç bir cemaatle alakası olmayan, onlara karşı mücadele eden arkadaşlarımız ihraç ediliyor. Sendika ve Konfederasyonumuz üyeleri biat ettirilmeye çalışılıyor. Arkadaşlarımız sosyal medya paylaşımları nedeniyle Mamak Belediyesi'nden 5 gün önce açığa alınmıştı. Ardından KHK ile soruşturma dahi yapılmadan ihraç edildi. Zabıta olan, 2 engelli çocuğuna bakan arkadaşımız da ihraç edildi. Bu arkadaşımızı ihraç etmek hangi vicdanı sığar” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz ise yaşanan süreci 12 Eylül’e benzeterek, “Her gün daha fazlasını yaşıyoruz. Binlerce mağduriyet var. Bunlar birikiyor, mücadele birikiyor. Her zaman zalimler yenilir, zulum son bulur” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Maltepe’de işitme engelliler için el ele

SONRAKİ HABER

'Sarı basın kartı gazetecilik ruhsatı değildir'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa