01 Aralık 2016 11:34

Aladağ'da yaşamını yitirenler toprağa verildi

Aladağ'da yurt yangınında yaşamını yitiren öğrenciler, okumak için ayrıldıkları köylerine cenaze aracıyla getirildi.

Paylaş

Adana'nın Aladağ ilçesindeki yurt yangınında yaşamını yitiren Sinanpaşa Ortakulu'nun öğrencileri gözyaşları arasında toprağa verildi. 6 öğrenci aynı mahalle, diğer 4 öğrenci ise farklı mahallelerde uğurlandı. Küçük yaşta okumak için evlerinden ayrılıp ailelerinden uzak yatılı olarak okudukları yurtta hayatını kaybeden kız çocuklarının cenazeleri de köylerine kar ve yağmurdan çamur deryasına dönen yoldan güçlükle götürüldü.

Asri Mezarlık morgundan alınan 5 ve 8'inci sınıflar arası öğrenciler Bahtınur Baş, Nurgül Pertlek, Tuğba Aydoğdu, Sümeyye Yetim, Sevim Köylü ve Zeliha Avcı'nın cenazeleri için Aladağ'ın Köprüçük Mahallesi'nde; Cennet Karataş, İlknur Maden ile Sema Nur Aydoğdu'nun cenazeleri Kışlak, Gamze Bağır'ın cenazesi de Karahan mahallerine götürüldü.

7 KİLOMETREYİ 2 SAATTE GEÇEBİLDİLER

Cenaze araçları kar ve yağmur nedeniyle çamur deryasına dönen dik ve sarp yollarda ilerleyemedi. Korumalar ve yaşamını yitirenlerin yakınları sık sık yolda kalan cenaze araçlarını itmek zorunda kaldı. 7 kilometrelik sarp bir geçit ancak 2 saatte geçilebildi.

Büyük zorluklarla Aladağ'a ulaştırılan cenazelerden aynı bölgede defin edilecek 6 öğrenci için resmi tören düzenlendi.

Yakınlarının gözyaşlarına boğulduğu törenin ardından Köprüçük Mahallesi mezarlığında toprağa verildi. Diğer 3 cenaze  Kışlak, biri de Karahan mahallelerinde toprağa verildi.

Öte yandan Başbakan Binali Yıldırım'ın TBMM'de Meclis Araştırma Komisyonu kurulacağını açıkladığı yangınla ilgili şu ana kadar gözaltına alınan 12 kişinin sorgusu sürüyor. Haklarında gözaltı kararı olan 2 kişinin ise şehir dışında olduğu ve halen arandığı bildirildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Biçer: Süleymancılar SÜTO mu olacak?

SONRAKİ HABER

Anayasa değişikliği teklifi haftaya Meclis'te

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...