27 Mayıs 2012 10:52

IMF Başkanı krizden Yunan halkını sorumlu tuttu

ULUSLARARASI Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde Yunanlıları daha fazla vergi ödemeye çağırdı ve Afrikalı çocuklara Yunanlılardan daha fazla üzüldüğünü söyledi.Lagarde, İngiliz Guardian gazetesinde yayımlanan mülakatında Yunanlıların ülkelerine borçlarını ödeme vaktinin geldiğini belirtti.Lagard

IMF Başkanı krizden Yunan halkını sorumlu tuttu
Paylaş

ULUSLARARASI Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde Yunanlıları daha fazla vergi ödemeye çağırdı ve Afrikalı çocuklara Yunanlılardan daha fazla üzüldüğünü söyledi.
Lagarde, İngiliz Guardian gazetesinde yayımlanan mülakatında Yunanlıların ülkelerine borçlarını ödeme vaktinin geldiğini belirtti.
Lagarde röportajında şu ifadeleri kullandı: “Atina denince aklıma vergi ödemeyen insanlar da geliyor. Bu insanlar kendi sorunlarını kendileri çözmeye çalışmalı. Nijer’in küçük bir köyünde, üç kişi oturdukları sıralarında günde iki saat eğitim gören okuma heveslisi çocukları daha çok düşünüyorum. Her zaman aklımdalar. Çünkü Atina’daki insanlardan daha fazla yardıma ihtiyaçları var.” Lagarde, “Yunanlılara ve diğer ülkelere iyi vakit geçirdiklerini şimdi geri ödeme zamanının geldiğini mi söylüyorsunuz” soruna “Evet öyle” yanıtını verdi. IMF Başkanı, Yunanistan’la varılan anlaşmanın koşullarını hafifletme niyetleri olmadığını da yineledi.
Yunanistan hükümeti, Avrupa Birliği ve IMF’nin sağladığı krediler karşılılığında ağır kemer sıkma önlemleri uygulama taahhüdünde bulunmuştu. Ancak 6 Mayıstaki sonuçsuz seçimlerden sonra bu anlaşmanın geleceği belirsizliğe girdi. Seçimlerde hiçbir parti parlamentoda çoğunluğu sağlayacak kadar oy alamamış, koalisyon pazarlıkları sonuçsuz kalınca 17 Haziranda yeniden seçimlere gidilmesi kararlaştırılmıştı.
Seçimlerin favorisi olarak görülen SYRIZA Partisi, IMF ve AB’yle varılan anlaşmanın koşullarına karşı olduğunu söylüyor. Yunanistan’ın avrodan ayrılma olasılığı da tartışılıyor. Uzmanlar, bunun sadece Yunanistan’da değil, Avro bölgesindeki diğer ülkelerde de halkın paralarını çekmek üzere bankalara akın etmesine neden olabileceğini belirtiyor.
(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

NATO, çocukları vurdu

SONRAKİ HABER

Sinop’ta gençlere 1 Mayıs baskısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...