01 Aralık 2016 10:54

HDP'li Botan ve Geveri için zorla getirme kararı

HDP Van Milletvekilleri Lezgin Botan ve Adem Geveri için zorla getirilme kararı çıkarıldı.

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekilleri Lezgin Botan ve Adem Geveri için zorla getirilme kararı çıkarıldı. Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, 2 vekil hakkında “Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak”, “Örgüt propagandası yapmak” ve “Örgüte üye olmak” suçlarından dava açılarak "ağırlaştırılmış müebbet" ve 35 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen davanın ilk duruşmasına, 2 vekil de katılmadı. İddianamenin okunmasının ardından Geveri’nin avukatı Murat Timur söz aldı. Timur, müvekkiline atılı suç tarihinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) dokunulmazlıkların kaldırılmasından önceki tarihte olduğunu gerekçe göstererek, müvekkilinin dokunulmazlığının sürdüğünü ve alınan karar sonrası Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) bireysel başvuruda bulunduğunu belirterek, savunmanın AYM kararı sonrası yapılması gerektiğini söyledi.

Timur’un ardından söz alan Botan’ın avukatı Erhan Çiftçi de benzer ifadeler kullandı. Avukatların talepleri sonrası mahkeme, duruşmaya katılmayan Geveri ve Botan’ın bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar vererek, duruşmayı 27 Ocak 2017 tarihine erteledi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisini Hüseyin Göçek yönetecek

SONRAKİ HABER

Derbide açılan pankarta kadınlardan suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...