01 Aralık 2016 10:19

Yıldırım: Anayasa teklifi haftaya Meclis’e sunulacak

AKP ve MHP anayasa ve başkanlık sistemi için görüştü. Anlaşma sağlanan görüşme sonrası açıklama yapıldı.

Paylaş

AKP ve MHP arasındaki anayasa taslağı üzerindeki çalışmalarının ardından Çankaya Köşkü’nde iki partinin liderleri arasında görüşme gerçekleştirildi. Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Lideri Devlet Bahçeli görüşme sonrası ortak açıklama yaptı. Saat 14.00’te başlayan ve yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmenin ardından yapılan açıklamada anayasa değişikliği teklifinin haftaya Meclis'e sunulacağı belirtildi.

Açıklamada ilk olarak konuşan Bahçeli, “Sayın Başbakanımızla zaman zaman bir araya gelerek uzlaşı noktasında çaba sarf ettik. Bugünkü görüşmemiz de son değerlendirmeler ışığında olumlu geçmiştir. İnşallah TBMM'ye bir metin sunulmuş olacaktır. Bu metinin TBMM'nin değerlendirmesi ışığında sonuçlandırıldığı taktirde hayırlı sonuçlar vereceğini temenni ediyorum” dedi.

‘MEVCUT DURUM ANAYASA İLE UYUMLU HALE GELECEK’

Başbakan Yıldırım ise, “Anayasada sınırlı değişiklik yapılması konusu bir süredir memleketimizin gündeminde. Birlikte yürüttüğümüz müzakereler belirli bir olgunluğa erişmiştir. Son gözden geçirilmeler de yapılacak ve önümüzdeki hafta inşallah AKP olarak anayasa değişikliği teklifimizi sunmuş olacağız. Tabii ondan sonraki iş meclisimizin iradesidir. Mecliste 330'u aşan bir kabulle geçmesi gerekiyor ki ondan sonra referandum süreci başlasın. Referandum süreci de milletin kararıdır. Mevcut durumun anayasa ile uyumlu hale gelmesi, icra ve yasamanın yetkilerinin sınırlarının çok daha net bir şekilde belirlenmesi, parlamentonun güçlenmesi, icranın istikrarı ve güveni sağlayacak tesisi için bu şekilde değişiklik elbette ki geleceğimiz için çok yerinde bir karar olacak” ifadelerini kullandı.

‘CUMHURBAŞKANININ PARTİSİYLE İLİŞİĞİ DEVAM EDECEK’

Gazetecilerin teklifin ayrıntılarına ilişkin yönelttiği soruya ise Yıldırım, “Bu değişiklikle cumhurbaşkanının partisiyle ilişiği devam edecek. Yapılan en önemli değişiklik budur” yanıtını verdi. (DİHABER)

 

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Fırat Kalkanı'nın hedefi bir ülke veya kişi değil

SONRAKİ HABER

Sanatçı Erdal Tosun'un ölümüne neden olan şoför tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...