01 Aralık 2016 09:56

Schneider işçileri Günsan için iki saat iş bırakıyor

Schneider Elektrik işçileri,Schneider patronunun Günsan’da vermiş olduğu sözleri tutmaması üzerine bütün vardiyalarda 2 saat iş bırakma eylemi yaptı

Paylaş

Birleşik Metal İş Sendikası’nda örgütlü olan ve Elektromekanik Metal İşverenleri Sendikası (EMİS) ile toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam eden Schneider Elektrik işçileri, Manisa ve Samandıra ile birlikte Çiğli Organize’deki fabrikada dün ve bugün iki saat iş bırakma eylemi yaptı. Sabah 07.00-09.00 saatleri arasındaki yapılan iş bırakma eylemi gündüz 15.00-17.00 ve gece de 23.00-01.00 saatleri arasında tekrarlandı. İş bırakma sırasında işçiler makinalarının başında bekledi. 

PATRON SAVUNMA İSTEDİ

Patron iş bırakmadan kaynaklı işçilerden savunma isterken, işçiler sendikadan konu ile ligili bilgi gelinceye kadar savunma vermeyi kabul etmedi. Ardından Sendika Genel Merkezi’nin gönderdiği metni imzalayarak işveren verdi.      

Çiğli Organize Sanayi’deki Schneider işçileri, Günsan’da işverenin daha önce sendika ile oturup anlaşacağını ve atılan işçileri de geri alabileceğini söylemiş olmasına rağmen söylediklerinin tersini yapmaya başlaması nedeni ile eylemlere başladıklarını belirttiler. İşçiler, “Atılan işçileri arkadaşlarımızı şu an alamayacaklarını, yetkiye de itiraz edeceklerini söylemişler. Biz de hem Günsan’daki yanlış tutumdan kaynaklı hem de sözleşme içerisinde olduğumuz için iki saatlik iş bırakma eylemi yapıyoruz” dedi. 

‘DURUMA GÖRE EYLEMLERİMİZİ DEVAM ETTİRECEĞİZ’

İşçiler ayrıca, yaptıkları eylemlerden kaynaklı para cezası ile karşılaşsalar bile eylemlerinin süreceğini dile getirerek, “Manisa ve Samandıra’da da Schneider bünyesindeki tüm fabrikalardaki işçiler işverenin saldırısına karşı ortak eylemler gerçekleştiriyor. Onların attığı adıma göre biz de sendikamızla birlikte eylemlerimizi yenileyerek ve çeşitlendirerek devam edeceğiz” dedi.  

İşyerinde küçülmeden kaynaklı 7 beyaz yakalı işçinin işten çıkarıldığı bilgisini veren işçiler, “Ama aynı Schneider, internet adresinde fabrikada dokuz tane yer açığı olduğuna dair beyaz ve mavi yakalılar için iş ilanı verdi, sonra da bu ilanı kaldırdı” dedi.  

‘TEKLİFLERİNDE BİZİM İÇİN BİR KAZANIM YOK’

EMİS’in son görüşmedeki yüzde 12’lik teklifini sorduğumuz işçiler, “Bunlar kabul edebileceğimiz oranlar değil, zaten var olanı kabul etmiş oluyorlar bu teklifle. İşçiler nezdinde geçerliliği yok. Eski sözleşmenin devamını istiyorlar. Biz ise yeni sözleşme istiyoruz, eskinin devamını istemiyoruz. Bizim açımızdan bir kazanım ya da kayda değer bir şey yok. Biz hak ettiğimizi alana kadar mücadele edeceğiz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Süleymancı derneklere 1 milyondan fazla devlet yardımı

SONRAKİ HABER

Anadolu yakasında trafik çilesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa