01 Aralık 2016 09:30

Dolardan başkanlık rekoru

Dolar AKP-MHP arasındaki başkanlık görüşmesi sonrası 3,50'yi aşarak yeni bir rekor kırdı.

Paylaş

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) petrol üretimini sınırlama konusunda anlaşmaya varması ve ABD ekonomisinde iyileşmeye işaret edilen verilerle yükselişe geçen dolar AKP ile MHP arasında Başkanlık konusunda varılan anlaşmanın ardından rekor üstüne rekor kırdı.

ABD Merkez Bankası'nın hazırladığı ve genel ekonomik durumu değerlendiren Bej Kitap'ta ‘ekonomik görünümün genel olarak pozitif olduğu’ belirtildi. OPEC'in önceki gün Viyana'da yapılan toplantısından, Rusya ile de anlaşarak, petrol üretiminde kesinti yapılması yönünde bir karar çıktı.

Bunların etkisiyle sabah piyasalarda 3.4396 lira ile 3.44 lira sınırına kadar yükselen dolar daha sonra 3.4340 - 3.4370 aralığında hareket etti. Avro da 3.6450 - 3.6500 lira aralığına yükseldi. Öğleden sonra Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin başkanlıkla ilgili anayasa değişikliğinde anlaştıklarını açıklamasının ardından dolar peş peşe rekor kırdı.

İlk önce 3.4806 ile rekor kıran dolar daha sonra 3.50'yi aşarak yeni bir rekor daha kırdı. Avro da 3.7154 ile rekorunu yeniledi. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Bölge'de 500 köy yolu kardan kapandı

SONRAKİ HABER

Kremlin: Erdoğan, 'Esad' sözlerine açıklık getirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...