01 Aralık 2016 08:44

Yıldırım: İnsanın olduğu yerde hata eksik olmuyor

Başbakan Binali Yıldırım, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısındaki konuşmasında Aladağ'daki faciayı değerlendirdi.

Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım, Adana Aladağ'daki Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu'nda 11'i öğrenci 12 kişinin hayatını kaybettiği faciaya ilişkin olarak, "Ümidimiz ve emelimiz bu ve buna benzer acıları yaşamamak, ama insanın olduğu yerde hata eksik olmuyor. Ne yaparsanız yapın, ama insan hatasını ortadan kaldıracak makineyi geliştirmedik" dedi.

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısında konuşan Yıldırım, TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes'a yanıt verirken "Bunu da atlatacağız, endişeye gerek yok, sizin hoşunuza gitsin diye de söylemiyorum bunun da üstesinden geleceğiz, bunu siz de iyi biliyorsunuz" ifadesini kullandı.

AP'nin AB'ye yaptığı "Müzakereler durdurulsun" şeklindeki tavsiye kararını değerlendiren Yıldırım, "AB Liderler toplantısında bu anlamsız kararı dikkate almayacaklarını düşünüyoruz. Kafa karışıklığından bir an önce kurtulmalarını istiyoruz. Dost ülke olarak konuşuyorum" dedi. 

Yıldırım ayrıca dolar kurundaki dalgalanmanın Trump'ın başkanlık koltuğuna oturacağı güne kadar sürebileceğini söyleyerek, "Şunu bilelim bu dalgalanma herhalde 1 ay gibi 1,5 ay gibi daha devam edecek. Ne zamana kadar 20 Ocak’a kadar" dedi.(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mardin'de gözaltına alınan gazeteci Fethi Balaman serbest

SONRAKİ HABER

Ömer Halisdemir iddianamesi kabul edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...